Υποπτεύονται σπόρους από την Αίγυπτο για την πηγή της επιδημίας του E.coli - iefimerida.gr

Υποπτεύονται σπόρους από την Αίγυπτο για την πηγή της επιδημίας του E.coli

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σπόρους σιταριού από την Αίγυπτο αποδίδουν τώρα την πηγή της επιδημίας του τοξικού εντεροβακτηρίου E.coli οι έρευνες ευρωπαίων επιστημόνων.

Η προς τα πίσω έρευνα για την προέλευση του τοξικού στελέχους του βακτηρίου, που έχει μολύνει πάνω από 4.000 άτομα στην Ευρώπη και έχει κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 48 εξ αυτών, προοδεύει και υπάρχουν ενδείξεις ότι «σπόροι μοσχοσίταρου που εισήχθησαν από την Αίγυπτο είτε το 2009 και/είτε το 2010 εμπλέκονται και στα δύο ξεσπάσματα» της επιδημίας, αναφέρουν οι ειδικοί σε κοινή τους ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ECDC αργά χθες.

Η εκπρόσωπος της EFSA Λουσία ντε Λούκα δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι οι σπόροι αυτοί εισήχθησαν από την Αίγυπτο μέσω μίας μόνο γερμανικής εταιρείας εισαγωγής σπόρων. "Οι έρευνες συνεχίζονται", δήλωσε στο Ρόιτερς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ