Εξαλλοι οι Γάλλοι εστιάτορες: Αλλο «ρεστοράν» και άλλο τα καταστήματα προκατασκευασμένων γευμάτων - iefimerida.gr

Εξαλλοι οι Γάλλοι εστιάτορες: Αλλο «ρεστοράν» και άλλο τα καταστήματα προκατασκευασμένων γευμάτων

Εξαλλοι οι Γάλλοι εστιάτορες: Αλλο «ρεστοράν» και όλο τα καταστήματα προκατασκευ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Γάλλοι εστιάτορες επιτίθενται στους συναδέλφους τους που σερβίρουν προκατασκευασμένα γεύματα στον κατάλογό τους και αναφέρουν το κατάστημά τους ως ρεστοράν. Ο λόγος είναι πως θέλουν να προστατεύσουν νομικά τον όρο «ρεστοράν», αφού στη γαλλική κουζίνα σημαίνει «μέρος όπου το φαγητό παρασκευάζεται από φρέσκα υλικά εκείνη τη στιγμή».

Οι ίδιοι θεωρούν πως ο γαστριμαργικός θεσμός απειλείται από τη νέα συνήθεια πολλών παριζιάνικων εστιατορίων να σερβίρουν στους πελάτες τους πιάτα που έχουν προκατασκευαστεί, αντί οι σεφ τους να κάθονται επιτόπου και να τα προετοιμάζουν.

Πρόσφατη δημοσκόπηση από την Γαλλική Ενωση Εστιατόρων Synhorcat έδειξε πως το 31% των γαλλικών ρεστοράν σερβίρει πλέον προτηγανισμένες πατάτες, έτοιμες αγορασμένες σαλάτες και λαχανικά από κονσέρβα, ενώ το 25% των γευμάτων δεν μαγειρεύεται επιτόπου, αλλά απλώς ξαναζεσταίνεται στο γκριλ ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Κάπως έτσι, η Synhorcat κήρυξε τον «πόλεμο» στους επιχειρηματίες που βγάζουν «κακό όνομα» για τα γαλλικά εστιατόρια και επιθυμούν να προστατευθεί αυστηρά ο όρος «ρεστοράν» και να ανήκει μόνο σε όσα εστιατόρια όντως αξίζουν τον επίζηλο τίτλο. «Επιθυμούμε διαφάνεια και ποιότητα για τον καταναλωτή», τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης, Ντιντιέ Σενέ, προσθέτοντας πως «πρέπει να ψηφιστεί ένας νόμος που να επιβάλει σε όσα εστιατόρια έχουν τον τίτλο ''ρεστοράν'' να μαγειρεύουν επιτόπου τα γεύματά τους, χρησιμοποιώντας αμιγώς φρέσκα υλικά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ