Wall Street Journal: Δεν θα λείψει στους Ελληνες η ΕΡΤ - Προτιμούν τις σαπουνόπερες και τα «αισθησιακά» δελτία ειδήσεων - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Δεν θα λείψει στους Ελληνες η ΕΡΤ - Προτιμούν τις σαπουνόπερες και τα «αισθησιακά» δελτία ειδήσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να βάλει «λουκέτο» στην ΕΡΤ αναφέρεται σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, η οποία χαρακτηρίζει το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης ως την «πιο τολμηρή κίνηση της Ελλάδας να πλήξει τον ''φουσκωμένο'' δημόσιο τομέα», ενώ παράλληλα αναφέρει πως «δεν θα λείψει και σε πολλούς Ελληνες η ΕΡΤ, καθώς προτιμούν να βλέπουν σαπουνόπερες και πιο ''αισθησιακά'' δελτία ειδήσεων».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η κίνηση ματ του πρωθυπουργού αποτελεί «πολιτικό ρίσκο», το οποίο μπορεί να επηρεάσει την ήδη «εύθραυστη» συνοχή της συγκυβέρνησης, αν και επισημαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δήλωσαν πως «δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, αναφερόμενο στη λειτουργία και τη δομή της δημόσιας τηλεόρασης, το δημοσίευμα αναφέρει πως και τα τρία κανάλια της ΕΡΤ μαζί, σημείωναν περίπου τα μισά νούμερα τηλεθέασης σε σχέση με έναν «μεσαίο» ιδιωτικό σταθμό.

Βασική αιτία για το κλείσιμο της ΕΡΤ σύμφωνα με τη Wall Street Journal, είναι η χρόνια κακοδιαχείρισή της και η αναποτελεσματικότητά της, με το δημοσίευμα να σημειώνει:

«Γνωστή κυρίως για τα μακράς διάρκειας ειδησεογραφικά δελτία της, τα ντοκιμαντέρ και τις χαμηλού προϋπολογισμού ψυχαγωγικές εκπομπές της, η ΕΡΤ είναι απίθανο να λείψει στο ευρύτερο κοινό, το οποίο τα τελευταία χρόνια στρέφεται ολοένα και περισσότερο στις δημοφιλείς σαπουνόπερες και τα “αισθησιακά” δελτία ειδήσεων που προσφέρουν τα ιδιωτικά ελληνικά κανάλια».

Το δημοσίευμα επισημαίνει επίσης πως:

«Το άλλοτε μονοπώλιο της ΕΡΤ άρχισε να εξατμίζεται όταν η Ελλάδα απελευθέρωσε τον τομέα της ραδιοτηλεόρασης κατά τη δεκαετία του '80. Και τα τρία κανάλια της πλέον προσελκύουν μόλις το μισό τηλεοπτικό κοινό από αυτό που προσελκύει ένας μέσος εμπορικός τηλεοπτικός σταθμός. Τα χρόνια φαινόμενα κακοδιαχείρισης και πολιτικής "πατρωνίας” δημιούργησαν αυτό που πολλοί στην Ελλάδα θεωρούν ως μία δαπανηρή κυβερνητική μηχανή δημοσίων σχέσεων. Και παρά τις μειώσεις των εισοδημάτων τους και τις αυξήσεις της φορολογίας τους, οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την ΕΡΤ μέσω μηνιαίων φόρων που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, πυροδοτώντας έτσι αρνητικό κλίμα», επισημαίνει το άρθρο και καταλήγει:

«Κατά ειρωνικό τρόπο, το διαδικτυακό πρόγραμμα της ΕΡΤ προσελκύει περισσότερους τηλεθεατές από ποτέ, ενώ το Facebook και το Twitter έχουν πλημμυρίσει με υποστηρικτικά μηνύματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ