Οι παρακολουθήσεις στις ΗΠΑ έκαναν ξανά best seller το «1984» του Τζορτζ Οργουελ - iefimerida.gr

Οι παρακολουθήσεις στις ΗΠΑ έκαναν ξανά best seller το «1984» του Τζορτζ Οργουελ

Το σκάνδαλο παρακολουθήσεων στις ΗΠΑ έκανε ξανά best seller το «1984» του Τζορτζ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο Μεγάλος αδερφός σε παρακολουθεί», έγραφε ο Τζορτζ Οργουελ στο βιβλίο του «1984» πριν από 64 χρόνια. Κάτι που οι Αμερικανοί ξαναθυμήθηκαν μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και εκτίναξαν στα ύψη τις πωλήσεις του συγκεκριμένου μυθιστορήματος.

Οι αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα της CIA, Εντουαρντ Σνόουντεν, για το γεγονός ότι η NSA παρακολουθεί κάθε τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών των ΗΠΑ, θύμισε στους Αμερικανούς ότι κάπου είχαν ξανακούσει για κάτι ανάλογο. Στο βιβλίο του Οργουελ, που περιέγραφε μία εφιαλτική κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι είναι συνεχώς υπό το βλέμμα του «Μεγάλου αδελφού».

Μέσα σε λίγα 24ωρα λοιπόν έπειτα από τις αποκαλύψεις, το «1984» ανέβηκε στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα βιβλία που πούλησαν τα περισσότερα αντίτυπα στο Amazon. Συγκεκριμένα έγινε ένα από τα 100 πιο δημοφιλή του διαδικτυακού καταστήματος, με μία συγκεκριμένη έκδοση να φτάνει στην τρίτη θέση.

«Υπήρξε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις μετά τις αποκαλύψεις», δήλωσαν και οι υπεύθυνοι της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Barnes & Noble Inc. Παράλληλα στο βιβλιοπωλείο Strand Book Store στη Νέα Υόρκη οι πωλήσεις του «1984» αυξήθηκαν κατά 50%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ