Αυτές είναι οι σειρές που μας καθήλωσαν φέτος στον καναπέ [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι σειρές που μας καθήλωσαν φέτος στον καναπέ [εικόνες]

Αυτές είναι οι 10 σειρές που μας καθήλωσαν φέτος στον καναπέ [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ορισμένες σειρές δε γνωρίζουν σύνορα και έχουν χτυπήσει κόκκινο σε τηλεθέαση όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο, ενώ τα επεισόδια τους σημειώνουν και ρεκόρ downloading στο διαδίκτυο. Ακολουθούν οι σειρές που οι φετινές σεζόν του κυριολεκτικά καθήλωσαν το παγκόσμιο κοινό.

5. How I met your mother (ξεκίνησε το 2005)
Μία αρκετά επιτυχημένη προσπάθεια της Αμερικάνικης τηλεόρασης να καλύψει το κενό που άφησαν τα «Φιλαράκια» (Friends), η κωμική σειρά περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του Τεντ, ο οποίος, διηγείται στα παιδιά του πώς γνώρισε τη μητέρα τους. Μαζί του βρίσκονται 4 θεότρελοι φίλοι του, ένα ζευγάρι, μία πρώην του και νυν κολλητή του και ένας αμετανόητος εργένης, ο Μπάρνεΐ Στινσον (Νιλ Πάτρικ Χάρις), που έχει δημιουργήσει ολόκληρη σχολή στο ελληνικό κοινό με το στιλ του. Βρισκόμαστε ήδη στην 8η σεζόν της σειράς κι ακόμα δεν μάθαμε ποιά είναι η μητέρα των παιδιών του Τεντ. Ίσως μάθουμε στην 9η σεζόν που ακούγεται ότι θα είναι η τελευταία.

4.The Walking Dead (ξεκίνησε το 2010)
Αγαπημένο σενάριο των Αμερικάνων το zombie Apocalypse, είναι η μυστική συνταγή της σειράς. Το σενάριο αφορά την επιβίωση του ανθρώπινου γένους από μια επιδημία όπου έχουν γίνει όλοι ζόμπι. Η σειρά κέρδισε μία υποψηφιότητα στις χρυσές σφαίρες του 2011 για καλύτερη δραματική σειρά καθώς και 2 βραβεία emmy για καλύτερο μακιγιάζ και προσθετικά σε μια σειρά για το 2011 και το 2012. Η 4η σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβρη του 2013.

3.Sherlock (ξεκίνησε το 2010)
Η σειρά είναι ουσιαστικά σαν μίνι ταινίες αφού αριθμεί μόλις 2 σεζόν των 3 επεισοδίων η κάθε μια, διάρκειας 90 λεπτών το καθένα. Ο Σερλοκ Χολμς και ο Δόκτωρ Γουότσον, οι χαρακτήρες που εισήγαγε με τα βιβλία του ο Αρθουρ Κόναν Ντόιλ, σε μία πιο μοντέρνα έκδοση, εξιχνιάζουν εγκλήματα στο Λονδίνο του 21ου αιώνα. Η σειρά έχει μία υποψηφιότητα για Α' αντρικό ρόλο σε δραματική σειρά για τις χρυσές σφαίρες του 2013. 4 υποψηφιότητες στα Emmy του 2011 και άλλες 15 στα emmy του 2012. 7 υποψηφιότητες στα Bafta το 2011 από τα οποία απέσπασε 3 βραβεία και 4 βραβεία ακόμα για το 2012.

2.Game of Thrones (ξεκίνησε το 2011)
Η σειρά που έχει καθηλώσει κυριολεκτικά το κοινό εδώ και τρεις σεζόν και κάνει τους θεατές να αγωνιούν πραγματικά για τους αγαπημένους τους χαρακτήρες, που πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλο σε αυτή την τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων του Τζορτζ Ρέιμοντ Ρίτσαρντ Μάρτιν. Εντυπωσιακά κοστούμια και εκπληκτικές ερμηνείες στον φανταστικό μεσαιωνικό κόσμο των Γουέστερος, ενώ στη σειρά ξεχωρίζει και ο Τύριον «The Imp» Λάνιστερ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Πίτερ Ντινκλατζ και κέρδισε το βραβείο Β' Ανδρικού ρόλου για καλύτερη δραματική σειρά στις Χρυσές Σφαίρες του 2012.

1.Breaking Bad (ξεκίνησε το 2008)
Η ανατρεπτική αυτή σειρά, παρακολουθεί τη ζωή ενός καθηγητή Χημείας, ο οποίος ήταν μία ζωή φτωχός πλην όμως τίμιος και ξαφνικά ο κόσμος του γκρεμίζεται σε δευτερόλεπτα: Πληροφορείται ότι έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο και λίγο χρόνο ζωής, ενώ η οικογένεια του αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ετσι αποφασίζει να στραφεί στο κακό (εξ' ου και ο τίτλος) και να ξεκινήσει την παραγωγή του πανάκριβου και περιζήτητου ναρκωτικού μεθαμφεταμίνης, προκειμένου να εξασφαλίσει μία μεγάλη περιουσία για την οικογένεια του μετά τον θάνατό του. Η σειρά παίζεται με απόλυτη επιτυχία στο κανάλι AMC εδώ και 4 σεζόν και αναμένεται να τελειώσει τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ