Σουηδός επιστήμονας παρουσιάζει το μέλλον το πλανήτη χρησιμοποιώντας Lego [βίντεο] - iefimerida.gr

Σουηδός επιστήμονας παρουσιάζει το μέλλον το πλανήτη χρησιμοποιώντας Lego [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχουμε δει τα διάσημα τουβλάκια να χρησιμοποιούνται για διάφορες παράξενες και εντυπωσιακές κατασκευές. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που τα Lego γίνονται βάση για να παρουσιάσει ένας επιστήμονας την εξέλιξη του πλανήτη

Ο Χανς Ρόσλινγκ, ένας Σουηδός γιατρός και καθηγητής Διεθνούς Υγείας στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα έκανε μία πρωτότυπη επίδειξη χρησιμοποιώντας τουβλάκια Lego για να εξηγήσει την τρέχουσα αλλά και τη μελλοντική κατάσταση της αύξησης του πληθυσμού και της κλιματικής αλλαγής, δείχνοντας μας με απλά λόγια που βρίσκεται η κατάσταση του πλανήτη μας και που οδεύει.

Χρησιμοποιώντας μια χούφτα τούβλα LEGO τα οποία εκπροσωπούν την κατανομή του πληθυσμού στον πλανήτη και μερικά πούλια από το γνωστό επιτραπέζιο Othello, τα οποία εκπροσωπούσαν τα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ο Ρόσλινγκ μας δείχνει με απλές κινήσεις την κατάσταση στον πλανήτη.

Οπως αναφέρει ο ίδιος, ο πληθυσμός του κόσμου, κατά τη διάρκεια ζωής του ίδιου του Ρόσλινγκ, έχει αυξηθεί κατά περίπου 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους, και ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού του νέου πληθυσμού βρίσκεται μεταξύ των φτωχότερων και των πλουσιότερων τμημάτων του κόσμου, από άποψη οικονομικής ευημερίας. Ο Ρόσλινγκ εξηγεί, ότι το οικονομικό χάσμα έχει διευρυνθεί, με τους φτωχούς να παραμένουν φτωχοί και τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι.

Παράλληλα, στην παρουσίασή του, ο Ρόσλινγκ δείχνει ότι οι φτωχότερες χώρες έχουν μακράν τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας, αλλά πολύ μικρή εκπομπή άνθρακα. Αντίθετα, οι πλουσιότερες χώρες έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά παιδικής θνησιμότητας, και παράγουν περίπου όσο άνθρακα, όσο όλος ο υπόλοιπος κόσμος μαζί.

Η πρωτότυπη αυτή παρουσίαση του Ρόσλινγκ απέδειξε ότι με απλά εργαλεία και λίγη φαντασία, είναι απλό να κατανοήσουμε τα πιο περίπλοκα γεγονότα του πλανήτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ