Σχέδιο για την προστασία από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής παρουσίασε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης - iefimerida.gr

Σχέδιο για την προστασία από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής παρουσίασε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Σχέδιο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής παρουσιάζει ο δήμαρχος της Νέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον απόηχο του περσινού τυφώνα Σάντι που σάρωσε τις ακτές των ΗΠΑ και εν αναμονή μίας νέας σεζόν τυφώνων, πιθανότατα ισχυρότερης από την περσινή, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλουμπεργκ αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας της Νέας Υόρκης από μελλοντικές καταστροφές που μπορεί να επιφέρει η κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, ο Μπλουμπεργκ πρότεινε ένα συνδυασμό μέτρων για την προστασία των ακτών από τα κύματα, όπως αναχώματα αντιπλημμυρικών τοίχων, και αμμόλοφους για να κρατήσουν μακριά το νερό κατά τη διάρκεια μίας επικείμενης καταιγίδας.

Οι προτάσεις του Μπλούμπεργκ θα κοστίσουν περίπου 15.000.000.000 με 20.000.000.000 δολάρια, ενώ ήδη 10 δισεκατομμύρια έχουν χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση των καταστροφών του τυφώνα Σάντι και θα πρέπει να καταβληθούν άλλα 5 δισεκατομμύρια ακόμα.

Το φιλόδοξο σχέδιο του Μπλούμπεργκ, θα περιλαμβάνει αφαιρούμενα αντιπλημμυρικά τείχη για το Μανχάταν, και ένα έξτρα ανάχωμα για το Staten Island και το Μπρούκλιν.

Παράλληλα, αμμόλοφοι θα μπορούσαν επίσης να κατασκευαστούν για το Staten Island και το Rockaways, ενώ γύρω στα 1.200.000.000 δολάρια θα δοθούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων για την αντιπλημμυρική προστασία τους. Τέλος, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης σχεδιάζει τη χορήγηση 50.000.000 δολαρίων σε γηροκομεία και νοσοκομεία για να αναβαθμίσουν την προστασία των κτιρίων σε περίπτωση καταστροφής.

Ο Μπλουμπεργκ συνειδητοποιεί ότι το σχέδιό του δεν γίνεται να υλοποιηθεί μέσα σε μια νύχτα και κατά πάσα πιθανότητα θα πέσει στις πλάτες και του επόμενου δημάρχου, ωστόσο μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας Σάντι, αναγνωρίζει ότι οι δυνάμεις της φύσης πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Με τις προβλέψεις των σημαντικά αυξημένων θερμοκρασιών και την αύξηση του επιπέδου της θάλασσας τα επόμενα χρόνια, το σχέδιο του Μπλούμπεργκ είναι σημαντικό προκειμένου να βοηθήσει τη Νέα Υόρκη να παραμείνει ασφαλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ