Τουρκία: Επέστρεψε η ηρεμία από τα ξημερώματα στην πλατεία Ταξίμ - iefimerida.gr

Τουρκία: Επέστρεψε η ηρεμία από τα ξημερώματα στην πλατεία Ταξίμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επέστρεψε τα ξημερώματα της Τετάρτης η ηρεμία στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης μετά από 20 ώρες συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι τελευταίες συγκρούσεις στο σημείο, που αποτελεί το προπύργιο της διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγιναν περί τις 3.00 π.μ..

Λίγο πριν από τις 5:00 π.μ. αρκετά απορριμματοφόρα του δήμου βγήκαν στους δρόμους για να απομακρύνουν τα υπολείμματα από τα κάνιστρα των δακρυγόνων, τα σκουπίδια και τα απομεινάρια των οδοφραγμάτων, που επί οκτώ ημέρες, είχαν μπλοκάρει κάθε πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ και στο Πάρκο Γκεζί.

Δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν στην πλατεία Ταξίμ ενώ η οδός Ιστιγκλάλ που αποτέλεσε πεδίο συγκρούσεων το περασμένο βράδυ, έχει επίσης αδειάσει από διαδηλωτές και απλώς περιφέρονται μερικοί αστυνομικοί.

Ακόμη μία επέμβαση με δακρυγόνα και αντλίες νερού έκανε χθες το βράδυ η αστυνομία σε συγκέντρωση στην Άγκυρα, σε ένα δρόμο στο κέντρο της πόλης, κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου είχε συγκεντρωθεί ένα πλήθος με περισσότερα από 5.000 άτομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ