Μίνι-ανταρσία από δύο «γαλάζιους» στο Εφαρμοστικό - iefimerida.gr

Μίνι-ανταρσία από δύο «γαλάζιους» στο Εφαρμοστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διπλή ανταρσία στη ΝΔ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τον Εφαρμοστικό νόμο. Οι βουλευτές Πάνος Καμμένος και Σπύρος Γαληνός δεν ψήφισαν σύμφωνα με την κομματική γραμμή, όχι όμως λόγω διαφωνίας επί της ουσίας της, αλλά λόγω της διαδικασίας που έγινε η συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση στο προεδρείο το οποίο χαρακτήρισε «καθεστωτικό» επειδή δεν του δόθηκε ο λόγος και αποχώρησε κατά τη διάρκεια την ώρα της ψήφισης του νομοσχεδίου ενώ η Νέα Δημοκρατία είχε υπερψηφίσει ορισμένα από αυτά. Ανάλογη ήταν και η στάση του βουλευτή Λέσβου Σπύρου Γαληνού, ο οποίος αρνήθηκε να ψηφίσει άρθρα τα οποία είχε στηρίξει ο εισηγητής του κόμματος Ι. Βρούτσης.

Νωρίτερα, η συζήτηση για τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου ήταν θυελλώδης με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα πρωτοφανή επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος.

Τελικώς, ο εφαρμοστικός νόμος υπερψηφίστηκε από 155 βουλευτές. Η ΝΔ ψήφισε «Όχι» επί της αρχής ενώ επί των άρθρων ψήφισε «ναι» σε 21 από τα 49 άρθρα.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα από 1 έως 9 και το 14. Επίσης, άφησε αιχμές για τη διαδικασία λέγοντας ότι δεν της δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσει.

«Όχι» επί της αρχής ψήφισε η βουλευτής Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου. Επί των άρθρων ψήφησε «όχι» στα άρθρα 27 έως 36.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική έπειτα από αιτήματα του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ. Υπενθυμίζεται ότι ο εφαρμοστικός νόμος εξειδικεύει τα μέτρα που προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ