Η EBU καλεί Σαμαρά να ανακαλέσει την απόφαση για την ΕΡΤ - iefimerida.gr

Η EBU καλεί Σαμαρά να ανακαλέσει την απόφαση για την ΕΡΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέση στο θέμα του λουκέτου στην ΕΡΤ πήρε η EBU, η οποία έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον καλεί να ανακαλέσει την απόφασή του για το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης.

Την επιστολή την υπογράφει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ενωσης, Ζαν Πολ Φιλιπό, ο οποίος προτρέπει τον κ. Σαμαρά να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για να μην κλείσει η ΕΡΤ.

Η EBU εκφράζει την αποδοκιμασία της εκ μέρους όλων των ευρωπαϊκών δημόσιων υπηρεσιών ενημέρωσης για το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και επισημαίνει πως «η ύπαρξη και λειτουργία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης είναι η «καρδιά» των δημοκρατικών κοινωνιών, επισημαίνοντας ότι για το λόγο αυτό οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να συζητούνται πρώτα στα Κοινοβούλια και όχι με μια απλή απόφαση δύο υπουργών. Παρόλο που αναγνωρίζουμε την ανάγκη για μειώσεις στους προϋπολογισμούς, οι δημόσιες ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητοι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ