Πάπας: Ο Αγιος Πέτρος δεν είχε τραπεζικό λογαριασμό - iefimerida.gr

Πάπας: Ο Αγιος Πέτρος δεν είχε τραπεζικό λογαριασμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πάπας Φραγκίσκος στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι της Καθολικής εκκλησίας έχει δόση ένα πιο λαϊκό στίγμα με δηλώσεις που απευθύνονται στον απλό κόσμο. Οπως αυτή που έδωσε για τα οικονομικά της εκκλησίας.

«Ο Αγιος Πέτρος δεν είχε τραπεζικό λογαριασμό», είπε και συνέχισε: «Οταν έπρεπε να πληρώσει τους φόρους, ο Θεός τον έστειλε στην θάλασσα να ψαρέψει και να βρει μέσα στο ψάρι το νόμισμα για να μπορέσει να πληρώσει».

Ο Αργεντινός προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, η Εκκλησία οφείλει να σωθεί «από τον κίνδυνο να μετατραπεί σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα». «Κάποιες φορές δεν είναι εύκολο, αλλά χρειάζεται καρδιά. Και δεν εννοούμε την καρδιά που οδηγεί σε επενδύσεις ή σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες», συμπλήρωσε ο πάπας Φραγκίσκος.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλληλεγγύη, να θέτουμε το περιεχόμενό μας και τα αγαθά μας στην διάθεση του θεού», έγραψε εξάλλου μέσω Twitter ο Πάπας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ