Τραγικό λάθος της ομοσπονδίας – Παραμένει κλινικά νεκρός ο Κιλιγκαρίδης - iefimerida.gr

Τραγικό λάθος της ομοσπονδίας – Παραμένει κλινικά νεκρός ο Κιλιγκαρίδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τραγικό λάθος του προέδρου της ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, Αντώνη Νικολόπουλου που προκλήθηκε από λάθος συνεννόηση με τον Πολωνό προπονητή του αθλητή οφείλεται η πληροφορία για τον θάνατο του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εξακολουθεί να νοσηλεύεται όντας κλινικά νεκρός, ωστόσο έχει άλλες 24 ώρες περιθώριο να παλέψει τη μάχη με τη ζωή του πριν αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα υποστήριξης, όπως προβλέπει η νομοθεσία της Πολωνίας.

Ο κ. Νικολόπουλος είχε επικοινωνήσει με τον προπονητή του Κιλιγκαρίδη, τον Ζντίσλαβ Ζούμπσκι που τον ενημέρωση πως ο αθλητής είναι νεκρός. Επειτα από παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας, πάντως, εξασφαλίστηκε νέα προθεσμία 24ωρών πριν ο άτυχος αθλητής αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα.

Η δήλωση του κ. Νικολόπουλου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι η εξής: «Ο Πολωνός ομοσπονδιακός προπονητής μας, Ζντίσλαβ Ζούμπσκι, με ενημέρωσε πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε πεθάνει. Τελικά, στη συνέχεια σε νέα επικοινωνία μού είπε πως ήταν μέσα στο συμβούλιο και πως οι γιατροί είχαν λάβει την απόφαση να τον αποσυνδέσουν σε 5 λεπτά. Παρενέβη, όμως, εντός αυτού του μικρού χρονικού διαστήματος η πρεσβεία μας και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να κερδίσουν προθεσμία μίας ημέρας. Από το υπουργείο Αθλητισμού φεύγει τώρα και πάει κάποιος γιατρός εκεί για να συνδράμει στην Πολωνία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αφού η νομοθεσία της Πολωνίας προβλέπει άμεση αποσύνδεση από τα μηχανήματα από τη στιγμή που ένας άνθρωπος διαγνωσθεί κλινικά νεκρός. Ζητώ συγγνώμη και από εσάς και από την οικογένειά του γι' αυτό το τεράστιο λάθος»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ