Nέο Audi A4: Με ριζικές αλλαγές και με 1.400 κυβικά - iefimerida.gr

Nέο Audi A4: Με ριζικές αλλαγές και με 1.400 κυβικά

Nέο Audi A4: Με ριζικές αλλαγές και με 1.400 κυβικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το επιτυχημένο Audi A4 αναμένεται να αντικατασταθεί προς τα μέσα του 2014 και θα είναι κυριολεκτικά καινούργιο, τόσο σε ότι αγορά τη βάση και τους κινητήρες του όσο και την εμφάνισή του. Κι αυτό γιατί θα διαθέτει πιο έντονα αισθητικά χαρακτηριστικά και περισσότερα ανάγλυφα στοιχεία, που θα του εξασφαλίζουν μια πιο δυναμική εικόνα, μια πρώτη γεύση της οποίας δίνει κυρίως το Α3 Concept.

Η καινούργια βάση, που θα είναι ένα πλαίσιο τύπου MQB –πολλαπλών μεταβλητών και πολλαπλών χρήσεων δηλαδή, αλλά για κινητήρες τοποθετημένους κατά το διαμήκη άξονα και όχι εγκάρσια- θα εξασφαλίζει καλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, καθώς και μειωμένο βάρος. Το τελευταίο θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στην οικονομία καυσίμου όσο και στις εκπομπές ρύπων, ενώ σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η υιοθέτηση ενός νέου βασικού κινητήρα.

Έτσι λοιπόν και σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα που οι κινητήρες του μεσαίου Audi ξεκινούν από τα 1.800 κυβικά το καινούργιο Α4 θα ξεκινά από τα 1.400. Πιο συγκεκριμένα από τον 1.4 TFSI των 140 ίππων με το σύστημα απομόνωσης των κυλίνδρων, ενώ υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί και η έκδοση των 122 ίππων που στα πλαίσια του ομίλου VW έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του σε συνδυασμό και πιο βαριά αμαξώματα. Ένα χρόνο αργότερα, από το 2015 δηλαδή, προγραμματίζεται και ένα plug-in υβριδικό που θα βασίζεται στο σύστημα του Q5 Hybrid και αν διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες θα είναι το πρώτο e-quattro. Στα πλάνα υπάρχει και ένα υβριδικό diesel, προκειμένου να αυξηθεί κι άλλο η οικονομία και κατά συνέπεια και η αυτονομία.

Φυσικά η καινούργια γενιά του Audi A4 θα διαθέτει και νέα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας, καθώς και ακόμα περισσότερα στοιχεία άνεσης, ενώ μεταξύ των εξτρά αναμένεται να υπάρχει τόσο Head Up Display όσο και η λειτουργία αλά touchpad του ΜΜΙ.

Nέο Audi A4: Με ριζικές αλλαγές και με 1.400 κυβικά | iefimerida.gr 0
Nέο Audi A4: Με ριζικές αλλαγές και με 1.400 κυβικά | iefimerida.gr 1
Nέο Audi A4: Με ριζικές αλλαγές και με 1.400 κυβικά | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ