Γιατί αποτελούν λάθος πρότυπα ομορφιάς οι πριγκίπισσες της Disney [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί αποτελούν λάθος πρότυπα ομορφιάς οι πριγκίπισσες της Disney [εικόνες]

Γιατί αποτελούν λάθος πρότυπα ομορφιάς οι πριγκίπισσες της Disney; [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγαλώνοντας με λαμπερές πριγκίπισσες-μοντέλα με εξωπραγματικές αναλογίες, συχνά τα πρότυπα ομορφιάς των παιδιών διαστρεβλώνονται με αρνητικές συνέπειες στην μετέπειτα ψυχολογία τους. Ωστόσο, μία έφηβη καταρρίπτει τις νόρμες και εξηγεί γιατί οι τέλειες πριγκίπισσες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η 15χρονη Μέρεντιθ Βίγκετ, αποδομεί τον μύθο του τέλειου σώματος που παρουσιάζουν οι γυναικείες φιγούρες της Disney και συγκρίνει βήμα προς βήμα την ανατομία τους με την ανατομία μίας πραγματικής γυναίκας αποδεικνύοντας ότι απέχουν πολύ μεταξύ τους.

Οπως εξηγεί η ίδια στα σχεδιαγράμματα, αντίθετα από κάθε γυναίκα, ένας γυναικείος χαρακτήρας της Disney διαθέτει πιο λεπτό λαιμό, μαζεμένους ώμους και τα μακριά πόδια ενώνονται με τη μέση, εξαφανίζοντας τους γλουτούς.

Όσον αφορά το πρόσωπο, η Μέρεντιθ εξηγεί ότι οι Ευρωπαίες πριγκίπισσες της Disney διαθέτουν τεράστια μάτια: «Φαίνονται σαν να έχουν μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του golf και άσχετα από το πόσο λαμπερά είναι, οι κόρες τους δεν μικραίνουν ποτέ. Μοιάζει με κεφάλι μικρού κοριτσιού, σε ένα γυναικείο σώμα.»

Μάλιστα όπως δήλωσε η ίδια χιουμοριστικά: «Θα έπρεπε να είχα γιαγιά νεράιδα για να έχω ένα σώμα σαν αυτό των πριγκιπισσών της Disney»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ