Σάλο προκαλεί στη Βρετανία βιβλίο που υποστηρίζει ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν άντρας - iefimerida.gr

Σάλο προκαλεί στη Βρετανία βιβλίο που υποστηρίζει ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν άντρας

Σάλο προκαλεί στη Βρετανία βιβλίο που υποστηρίζει ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ανατρεπτικό βιβλίο έχει προκαλέσει σάλο στην Αγγλία, αφού υποστηρίζει ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ, που το όνομά της σηματοδότησε μία ολόκληρη εποχή, ήταν στην πραγματικότητα άντρας.

Το βιβλίο του Στιβ Μπέρι «The King's Deception» (Η εξαπάτηση του βασιλιά) ουσιαστικά κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη συνωμοσία στην αγγλική ιστορία, η οποία ξεκίνησε 470 χρόνια πριν, σε ένα χωριό του Γκλουστερσάιρ.

Ο Βασιλιάς Ερρίκος ο 8ος είχε στείλει εκεί τη νεαρή βασίλισσα Ελισάβετ προκειμένου να γλιτώσει από την επιδημία της Μαύρης Πανούκλας που θέριζε εκείνη την περίοδο την Ευρώπη.

Ενα χρόνο μετά ο βασιλιάς επέστρεφε από το Λονδίνο για να δει την πριγκίπισσα, ωστόσο σύμφωνα με το βιβλίο, η Ελισάβετ, η οποία προσβλήθηκε από την ασθένεια πέθανε εκείνο το ίδιο πρωί, πριν προλάβει να έρθει ο Βασιλιάς.

Τρομοκρατημένοι η γκουβερνάντα της Λαίδη Κατ Ασλεϊ και ο προσωπικός της φρουρός Τόμας Πάρι προσπάθησαν να κρύψουν από το βασιλιά τα άσχημα νέα, αφού ο Ερρίκος είχε ήδη χάσει 4 παιδιά στη γέννα και η 10χρονη Ελισάβετ ήταν η πλέον πολύτιμη κληρονομιά του Οίκου των Τυδώρ της Αγγλίας.

Ετσι για να αποκρύψουν την αλήθεια και να εξαπατήσουν τον Βασιλιά, βρήκαν ένα θηλυπρεπές αγοράκι, του φόρεσαν τα ρούχα της νεαρής Ελισάβετ και το δίδαξαν να φέρεται σαν πριγκίπισσα.

Σε πολλούς η συγκεκριμένη θεωρία ακούγεται παράλογη και γελοία, αφού η Βασίλισσα Ελισάβετ αποτελεί ένα πρόσωπο σχεδόν μυθικό στην Αγγλία και έχει αποτελέσει έμπνευση για άπειρα έργα, τραγούδια και κινηματογραφικές ταινίες, ενώ τα κάλλη της είχε υμνήσει και ο ίδιος ο Σέξπιρ.

Ωστόσο η περίεργη αυτή θεωρία έρχεται να συμπληρώσει τις ιστορίες που ανέφερε ότι είχε ακούσει ο διάσημος συγγραφέας του 19ου αιώνα Μπραμ Στόκερ, για ένα φέρετρο που ανακαλύφθηκε γύρω στο 1800 στο Γκλουστερσάιρ και μέσα υπήρχε ένας σκελετός 10χρονου κοριτσιού ντυμένου με τα ρούχα των Τυδώρ.

Η ιστορία της Ελισάβετ ανέκαθεν κρυβόταν από ένα πέπλο μυστηρίου: Εγινε μονάρχης το 1558 σε ηλικία 25 ετών και η ίδια δεν παντρεύτηκε ποτέ, ενώ είχε δώσει όρκο παρθενίας τον οποίο και τήρησε, αφού στην ιστορία δεν έχει υπάρξει ούτε ένας αναγνωρισμένος εραστής της.

Παράλληλα στα ιστορικά κείμενα αναφέρεται ότι της άρεσε να αποκαλεί τον εαυτό «της» Βασιλιά και όχι Βασίλισσα και συχνά δήλωνε ότι «Η καρδιά μου είναι αντρική κι όχι γυναικεία, δε φοβάμαι τίποτα».

Ο Αμερικανός συγγραφέας Στιβ Μπέρι, στο ριζοσπαστικό βιβλίο του υποστηρίζει ότι η Ελισάβετ έλεγε κυριολεκτικά την αλήθεια, γιατί όντως το σώμα της ήταν αντρικό και επιμένει ότι δε χρειάζεται να καταφύγουμε στις υπερσύγχρονες μεθόδους ανάλυσης του DNA για να καταλάβουμε αν πρόκειται για άντρα ή γυναίκα, καθώς το μόνο που μένει είναι να ανοιχτεί ο τάφος της και να ερευνηθεί ο σκελετός της, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ