Πρωτοποριακό τεστ αίματος εντοπίζει και προλαμβάνει μελλοντικά εμφράγματα - iefimerida.gr

Πρωτοποριακό τεστ αίματος εντοπίζει και προλαμβάνει μελλοντικά εμφράγματα

Πρωτοποριακό τεστ αίματος εντοπίζει και προλαβαίνει μελλοντικά εμφράγματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νέο αιματολογικό τέστ, ικανό να «διαβάσει» την καρδιά και να προβλέψει μελλοντικά εμφράγματα ακόμα και σε διάστημα δύο εβδομάδων ανέπτυξαν Αμερικάνοι επιστήμονες.

Oπως εξηγεί ο Ερικ Τόπολ, καθηγητής γονιδιακής θεραπείας του Επιστημονικού Ινστιτούτου Σκριπς της Καλιφόρνια, το νέο τεστ διερευνά την ύπαρξη ενδοθηλιακών κυττάρων τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες επικαλύπτουν τα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών. Οταν αυτά αυξάνονται τότε, είναι προγνωστικό σημάδι κινδύνου για καρδιακό επεισόδιο.

Ετσι λοιπόν το μυστικό, για την πρόληψη του εμφράγματος είναι ο εντοπισμός των ενδοθηλιακών κυττάρων που κυκλοφορούν στο αίματα οποία ψάχνει η νέα αιματολογική εξέταση.

Συγκεκριμένα, σε ένα μικρό δείγμα αίματος τοποθετούνται μικροσκοπικοί μαγνήτες, καλυμμένοι με πρωτεΐνη στους οποίους προσκολλούνται τα υπάρχοντα ενδοθηλιακά κύτταρα, οπότε έχουμε σαφή ένδειξη για πιθανόν επερχόμενο έμφραγμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ