Αόρατος μανδύας που εξαφανίζει ολόκληρο άνθρωπο αναπτύσσουν Αμερικάνοι επιστήμονες - iefimerida.gr

Αόρατος μανδύας που εξαφανίζει ολόκληρο άνθρωπο αναπτύσσουν Αμερικάνοι επιστήμονες

Αόρατο μανδύα ικανό να εξαφανίσει ολόκληρο άνθρωπο αναπτύσσουν Αμερικάνοι επιστή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να δημιουργήσουν έναν μανδύα αορατότητας ικανό να κρύψει έναν άνθρωπο ή ακόμη και έναν ολόκληρο δορυφόρο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης δημιούργησαν ένα ύφασμα χρησιμοποιώντας απλά κάτοπτρα τα οποία κατευθύνουν το φως γύρω από σημείο που θέλουν να κρύψουν.

Μπορεί να μην είναι τόσο «μαγικός» όσο ο αόρατος μανδύας του Χάρι Πότερ, ωστόσο οι επιστήμονες έχουν αντί για μαγεία χρησιμοποιούν τη φυσική δημιουργώντας ένα μαγικό αποτέλεσμα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια οι επιστήμονες έχουν μελετήσει δύο κύριους τρόπους δημιουργίας μανδυών αορατότητας, σύμφωνα με το Technology Review του MIT.

Ο «Οπτικός μετασχηματισμός» περιλαμβάνει την αντανάκλαση του φωτός γύρω από ένα αντικείμενο για να φανεί σαν να μην υπάρχει.

Παράλληλα, τα «μεταϋλικά» είναι συνθετικές ουσίες οι οποίες μπορούν επίσης να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τη χρήση ορισμένων οπτικών ιδιοτήτων.

Μπορεί η τεχνολογία να μην είναι τέλεια, αλλά οι Τζον και Μπέντζαμιν Χαουελ, από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν μανδύα αρκετά μεγάλο για να καλύψουν ένα ολόκληρο άτομο

Οπως δήλωσε ο Χάουελ: «Το υλικό είναι αρκετό για να καλύψει έναν άνθρωπο, αλλά όχι με τόση ευκολία όπως ο μανδύας του Χάρι Πότερ»

Παράλληλα επισημαίνει ότι οι μανδύες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν ακόμη και δορυφόρους στη τροχιά της Γης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ