Η Λαγκαρντ στηρίζει δημόσια τους ομοφυλόφιλους υπαλλήλους του ΔΝΤ [βίντεο] - iefimerida.gr

Η Λαγκαρντ στηρίζει δημόσια τους ομοφυλόφιλους υπαλλήλους του ΔΝΤ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα βιντέο της καμπάνιας «It gets better» που έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την σεξουαλική διαφορετικότητα ώστε να σταματήσουν οι διακρίσεις και η προκατάληψη συμμετείχε και η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκαρντ.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας έχουν δημιουργηθεί αρκετά βίντεο, στα οποία συμμετέχουν αστέρες του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου, μέλη της Καναδικής αστυνομίας, αλλά και απλοί καθημερινοί άνθρωποι που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικού ρατσισμού.

Σε ένα από τα βίντεο μιλούν μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μοιράζονται με το κοινό τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες.

Στο τέλος -10':20''- του βίντεο εμφανίζεται και η Κριστίν Λαγκαρντ, η οποία μιλάει για έναν ξαδερφό της που μεγάλωσε σε αυστηρή συντηρητική οικογένεια και αναγκαζόταν να κρύβει τη σεξουαλικότητά του από την καταπιεστική μητέρα του για σχεδόν 40 χρόνια. Ωστόσο, όταν η μητέρα του αρρώστησε και ήταν ετοιμοθάνατη, η Λαγκαρντ έπεισε τον ξάδελφο της να πει την αλήθεια και στο βίντεο περιγράφει συγκινημένη, ότι η μητέρα του του απάντησε «Πάντα το ήξερα. Γιατί φοβόσουν να μου το πεις;».

Ετσι, όπως αναφέρει η Λαγκάρντ, ο ξαδερφος της ένιωσε καλύτερα για πρώτη φορά και κλείνει την περιγραφή της με το σύνθημα της καμπάνιας «it gets better»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ