Εισβολή της αστυνομίας στην Ταξίμ - Σχέδιο εκκένωσης της πλατείας - Αγριες συμπλοκές με τους διαδηλωτές [βίντεο] - iefimerida.gr

Εισβολή της αστυνομίας στην Ταξίμ - Σχέδιο εκκένωσης της πλατείας - Αγριες συμπλοκές με τους διαδηλωτές [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εντολή του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Ταξίμ από τους διαδηλωτές. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης προκειμένου να διαλύσουν τα οδοφράγματα που έχουν στήσει οι διαδηλωτές. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Από την πλευρά της η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και τις αύρες εκτόξευσης νερού, ενώ οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Η ειδική μονάδα καταστολής πλήθους της τουρκικής αστυνομίας, εισήλθε το πρωί της Δευτέρας στην πλατεία, σε μια προσπάθεια να διώξει τους διαδηλωτές και να τερματίσει ουσιαστικά τις διαμαρτυρίες, ωστόσο οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να απομακρυνθούν, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει σύρραξη.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αντλίες νερού και δακρυγόνα για να διαλύσουν τους λιγοστούς διαδηλωτές που βρίσκονταν στην πλατεία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αστυνομία αφαίρεσε τα πανώ που είχαν αναρτήσει οι διαδηλωτές στην πρόσοψη κτιρίου το οποίο βλέπει στην πλατεία, ενώ ο τοπικός κυβερνήτης δήλωσε ότι η αστυνομία δεν έχει πρόθεση να διαλύσει τη διαδήλωση στο γειτονικό πάρκο Γκεζί.

«Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε τα σύμβολα και τις φωτογραφίες πάνω από το άγαλμα του Ατατούρκ και πάνω στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ. Δεν έχουμε άλλο στόχο», έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού και πρόσθεσε: «Δεν θα αγγίξουμε το Πάρκο Γκεζί και το Ταξίμ».

Εκατοντάδες διαδηλωτές με αντιασφυξιογόνες μάσκες και πλαστικά κράνη συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά που οδηγούν από την πλατεία στο πάρκο, ενώ η αστυνομία έχει παρατάξει τα οχήματα με τις αντλίες νερού γύρω από την πλατεία.

Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έχει συμφωνήσει να συναντήσει τους ηγέτες του κινήματος των οποίων οι ειρηνικές διαμαρτυρίες στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκαν σε ένα κύμα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης που μέχρι στιγμής έχει αφήσει πίσω του τρεις νεκρούς και περί τους 5.000 τραυματίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ