Το βακτηρίδιο e.coli προήλθε πιθανά από μπαχαρικό από την Αίγυπτο - iefimerida.gr

Το βακτηρίδιο e.coli προήλθε πιθανά από μπαχαρικό από την Αίγυπτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την Αίγυπτο φέρεται να προήλθε το θανατηφόρο βακτηρίδιο e.coli, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο 48 ανθρώπων στην Ευρώπη. Τη νέα αυτή εκτίμηση δημοσιεύουν σήμερα οι περισσότερες εφημερίδες της Γερμανίας.

Αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής επιτροπής ασφάλειας τροφίμων (EFSA) εξέτασαν δείγμα μπαχαρικού που προέρχεται από τους σπόρους του φυτού «τριγωνέλλα» και το οποίο φέρεται να εισήχθη από την Αίγυπτο το 2009 και το 2010 σε Γερμανία και Γαλλία.

Ωστόσο, το συμπέρασμα αυτό δεν είναι τελικό καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι παραμένουν επιφυλακτικοί, υπάρχουν ακόμα πολλά ανοιχτά ερωτήματα για το αν ευθύνεται πράγματι το μπαχαρικό για την επιδημία.

Με μια πρώτη εκτίμηση, η εισαγωγή του 2009 προκάλεσε την επιδημία στη Γερμανία ενώ η εισαγωγή του μπαχαρικού του 2010 ευθύνεται για τα κρούσματα στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ