Big Brother στις καταθέσεις - Δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο τραπεζικών λογαριασμών - iefimerida.gr

Big Brother στις καταθέσεις - Δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο τραπεζικών λογαριασμών

Big Brother στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών του δημοσίου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στενεύει ο κλοιός για τους οφειλέτες του Δημοσίου αλλά και για όσους ελέγχονται για φοροδιαφυγή, καθώς με διάταξη νόμου που συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται η σύσταση Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών που θα λειτουργεί ως «δεξαμενή» δεδομένων για τις ελεγκτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τη διάταξη, πιστοποιημένοι ελεγκτές θα υποβάλουν μέσω του ΚΕΠΥΟ ηλεκτρονικά αιτήματα πληροφοριών για συγκεκριμένους ΑΦΜ και οι τράπεζες θα υποχρεούνται να απαντούν μέσω της ίδιας οδού, ενώ με Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί εντός διμήνου, θα ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για τα στοιχεία που πρέπει να παρέχουν οι τράπεζες. Στη περίπτωση παραβίασης, δε, του τραπεζικού ή φορολογικού απορρήτου, οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι θα αντιμετωπίζουν ποινικές, διοικητικές και πειθαρχικές κυρώσεις.

Με το ίδιο νομοσχέδιο ορίζεται, επίσης, ότι δεν θα δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις οι τόκοι καταθέσεων που δεν ξεπερνούν τα 250 ευρώ, ενώ σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί ότι θα αποστείλει ταχυδρομικά τους κλειδάριθμους σε όσους υπέβαλαν πέρσι έντυπη δήλωση και δεν έχουν υποβάλει ακόμα αίτημα πιστοποίησης στο ΚΕΠΥΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ