Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος αναλαμβάνει τον επανασχεδιασμό της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» - iefimerida.gr

Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος αναλαμβάνει τον επανασχεδιασμό της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας»

Ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δημητρακόπουλος αναλαμβάνει τον επανασχεδια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθερία» Γιώργος Δημητρακόπουλος αναλαμβάνει το συντονισμό και την επανασχεδίαση της Κυριακάτικης έκδοσης της Ελευθεροτυπίας.

Στο mail που έστειλε ο ο εκδότης της εφημερίδας Χάρης Οικονομόπουλος και ο διευθυντής Βαγγέλης Παναγόπουλος ενημερώνοντάς τους για τη δομικού επιπέδου αυτή αλλαγή αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού των εντύπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων της Ελευθεροτυπίας, ο συντονισμός της επανασχεδίασης της Κυριακάτικης έκδοσης ανατέθηκε στον Γιώργο Δημητρακόπουλο, τέως αντιπρόεδρο του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου και τέως διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθερία». Η πρώτη συνάντηση εργασίας μεταξύ των στελεχών που θα συμμετάσχουν στην ομάδα εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 4 μ.μ..Παρακαλούνται τα στελέχη της εφημερίδας να παράσχουν στον κ. Δημητρακόπουλο οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία ζητηθεί ή κρίνουν οι ίδιοι χρήσιμη για τον καλύτερο και ταχύτερο δυνατό επανασχεδιασμό».

Η επιλογή του κ. Δημητρακόπουλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας διάσωσης του κυριακάτικου φύλλου, σηματοδοτεί ενδεχομένως και τη νέα αντίληψη της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» αλλά και των σχεδίων που έχει στο μυαλό του ο Χάρης Οικονομόπουλος. Προφανώς χτίζει ένα νέο σχήμα με λιγότερους εργαζόμενους -από τους οποίους ζήτησε να αποχωρήσουν εθελουσίως- με λιγότερο κόστος κι άλλη πολιτική αντίληψη.

Ποιος είναι ο Γιώργος Δημητρακόπουλος

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της εφημερίδας, πρόσωπο από τη συντηρητική παράταξη αναλαμβάνει το σχεδιασμό κάποιας έκδοσής της. Ο κ. Δημητρακόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος της Πολιτικής Ανοιξης, εξελέγη τρεις φορές ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και στο δίλημμα «Σαμαράς ή Μπακογιάννη» είχε απαντήσει πριν από τις πρώτες εκλογές του Μαΐου, το... δεύτερο, προσχορώντας στο τότε κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Οπως αναφέρει στο βιογραφικό του «το 1977 τοποθετήθηκε ακόλουθος στο Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στις Η.Π.Α., θέση στην οποία παρέμεινε έως το 1979. Τη διετία 1979-81 ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Fletcher School Of Law And Diplomacy της Βοστόνης των Η.Π.Α., στον τομέα της Διπλωματικής Ιστορίας. Από το 1984 έως το 1986 διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και από το 1986 έως το 1989 ειδικός σύμβουλος του πολιτικού γραφείου του τότε υπουργού Εξωτερικών Κάρολου Παπούλια για πολιτικοστρατιωτικά θέματα, καθώς και θέματα Τύπου».

Ο τέως ευρωβουλευτής έχει την εμπειρία από τη θητεία του στη μεγαλύτερη εφημερίδα της περιφέρειας, στην Ελευθερία της Λάρισας, όπου υπάρξε και μια πολύ σκληρή προσωπική αντιπαράθεση, καθώς είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος της μητέρας του, Δανάης Δημητρακοπούλου για την εφημερίδα!

Ο πατέρας του Τάκης Δημητρακόπουλος πέθανε τον Ιούλιο του 2004 και κληροδότησε το 55% της «Ελευθερίας» στην σύζυγό του Δανάη Δημητρακοπούλου ορίζοντας να τη διοικεί η ίδια όσο βρίσκεται εν ζωή, αφήνοντας το υπόλοιπο 45% της «Ελευθερίας» στον τέως ευρωβουλευτή. Καθώς υπήρχε ανησυχία για ύπαρξη ασυμβίβαστου, ο κ. Δημητρακόπουλος που ήταν τότε ευρωβουλευτής μεταβίβασε ως δωρεά το ποσοστό του 45% της εφημερίδας στη μητέρα του κ. Δανάη Δημητρακοπούλου,. Στη συνέχεια προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να του επιστραφεί το 45% της «Ελευθερίας» καθώς η μητέρα του, για οικογενειακούς λόγους, δεν συναίνεσε στην επιστροφή του μεριδίου του. Αρχικά το Πρωτοδικείο δικαίωσε τον κ. Δημητρακόπουλου, στη συνέχεια όμως το Εφετείο ανέτρεψε την απόφαση υπέρ της Δανάης Δημητρακοπούλου και τώρα η υπόθεση πήγε στον Αρειο Πάγο. Αφού τελείωσαν όλα αυτά έχουν αποκατασταθεί πλέον οι σχέσεις τους σε προσωπικό και οικογενιακό επίπεδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ