H ΕΛΑΣ ενισχύεται με 675 «μάχιμους» αστυνομικούς μέσω μετάταξης 625 διοικητικών υπαλλήλων - iefimerida.gr

H ΕΛΑΣ ενισχύεται με 675 «μάχιμους» αστυνομικούς μέσω μετάταξης 625 διοικητικών υπαλλήλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιχειρησιακή της ετοιμότητα αυξάνει η Ελληνική Αστυνομία με την αποδέσμευση 675 αστυνομικών από γραφειοκρατικές υπηρεσίες και την ενσωμάτωσή τους σε «μάχιμες» υπηρεσίες.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα χρειαστεί να γίνει μετάταξη 625 διοικητικών υπαλλήλων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά και η περαιτέρω αποδέσμευση 50 αστυνομικών από την Υπηρεσία Ασφάλειας Προέδρου της Δημοκρατίας, έπειτα από πρωτοβουλία του ίδιου του Κάρολου Παπούλια.

Στόχος του υπουργείου είναι οι 675 αστυνομικοί που αποδεσμεύονται, να ενισχύσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΛΑΣ και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Οι μετατάξεις των 625 διοικητικών υπαλλήλων γίνονται με εντολή του υπουργού, Νίκου Δένδια και αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 15 ημερών. Οι διοικητικοί υπάλληλοι θα ενταχθούν σύντομα, ως πολιτικό προσωπικό, στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας και θα διατεθούν σε διάφορες διοικητικές θέσεις και υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, από τους 625 διοικητικούς υπαλλήλους, οι 202 θα διατεθούν σε επιτελικές θέσεις αστυνομικών υπηρεσιών της Αθήνας, 79 σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης ενώ οι υπόλοιποι 394 θα ενισχύσουν ανάλογες διοικητικές υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα προηγηθεί εκπαίδευση και ενημέρωση των υπαλλήλων στα αντικείμενα των καθηκόντων, που πρόκειται να αναλάβουν, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στα νέα καθήκοντά τους.

Η εκπαίδευση υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε περίπου ένα μήνα και οι υπάλληλοι θα αναλάβουν υπηρεσία μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ