Ζοσέ Μουρίνιο: Από Special One το 2004 επέστρεψε στην Τσέλσι ως ο Happy One - iefimerida.gr

Ζοσέ Μουρίνιο: Από Special One το 2004 επέστρεψε στην Τσέλσι ως ο Happy One

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέρασαν εννιά χρόνια από την προηγούμενη παρουσίασή του ως προπονητή της Τσέλσι, αλλά μυαλά ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν άλλαξε. Ετοιμόλογος όπως πάντα κι εγωκεντρικός όσο τίποτα, ο Πορτογάλος ξέρει να παίζει το παιχνίδι των media.

Επειδή διέκρινε κι ο ίδιος πως ο χαρακτηρισμός που είχε προσδώσει στον εαυτό του, ο Special One είχε αρχίσει να ξεφτίζει, φρόντισε να τον ανανεώσει κατά την επίσημη παρουσίασή του στο Λονδίνο. Πλέον ο Πορτογάλος δεν είναι «ο ξεχωριστός», αλλά «ο χαρούμενος». The happy one, όπως δήλωσε με το καλημέρα.

Γενικότερα, ο Μουρίνιο προσπάθησε να δώσει έμφαση στο πόσο ευχαριστημένος είναι που επέστρεψε σε μια ομάδα που αγαπά. «Εχω πετύχει αυτά που ήθελα να κάνω, ήθελα την εμπειρία να κατακτήσω τίτλους στα τρία πιο σημαντικά πρωταθλήματα και τώρα, είναι στο χέρι μου να αποδείξω πως μπορώ να μείνω σε αυτόν τον σύλλογο περισσότερο από τρία χρόνια», είπε και συνέχισε: «Ελπίζω να πάνε όλα καλά έως το τέλος και αν η Τσέλσι μου ζητήσει να παραμείνω περισσότερο θα είμαι ευτυχισμένος».

Ο Μουρίνιο επεσήμανε πως αποφάσισε α επιστρέψει όταν «διαπίστωσα πως αυτό έπρεπε να κάνω», ευχήθηκε να πετύχει περισσότερα στο Στάμφορντ Μπριτζ σε σύγκριση με την πρώτη τριετή θητεία του εκεί και δεν άφησε άφησε να πέσει κάτω η ευκαιρία να απαντήσει στη δήλωση του Αντρές Ινιέστα πως «ο Μουρίνιο κατέστρεψε το ισπανικό ποδόσφαιρο». «Κατέστρεψα το ισπανικό ποδόσφαιρο επειδή ήμουν ο προπονητής που έσπασε την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα;», αναρωτήθηκε και συνέχισε: «Εμοιαζε σαν μία κυριαρχία χωρίς τέλος, αλλά η Ρεάλ κατέκτησε το κύπελλο, το πρωτάθλημα συγκεντρώνοντας 100 βαθμούς καθώς και το Σούπερ Καπ».

Σχετικά με τις σχέσεις του μες τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο Μουρίνιο είπε: «Διάβασα τότε ότι είχαμε μία πλήρη ρήξη στη σχέση μας. Δεν είναι αλήθεια όμως. Εκείνη τη στιγμή, αυτό ήταν το καλύτερο και για τους δύο. Η απόφαση ήταν κοινή. Η ουσία είναι πως όλοι θέλουμε το ίδιο για τον σύλλογο. Εχουμε το ίδιο όραμα και είμαι ευτυχής που ακολουθώ αυτή τη φιλοσοφία».

Τέλος, ο Μουρίνιο μίλησε και για τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον που δεν είναι πια ενεργό κομμάτι της Πρέμιερ Λιγκ: «Με πικραίνει το γεγονός ότι θα πάω στο Ολντ Τράφορντ και δεν θα είναι εκεί ο Φέργκιουσον. Ομως και ο Μόγιες έχει την εμπειρία και την στήριξη του συλλόγου για να πετύχει. Χαίρομαι που ο Βενγκέρ παραμένει στην Αρσεναλ και είναι θετικό ότι υπάρχουν νέοι προπονητές όπως οι Μπρένταν Ρότζερς, Αντρε Βίλας Μπόας και Στιβ Κλαρκ. Επίσης είναι σημαντική και η άφιξη του Πελεγκρίνι στην Σίτι, ενός προπονητή με εμπειρία που μπορεί να προσφέρει πολλά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ