Vicious Cycles Athens: Η απόλυτη μπουτίκ διεθνών προδιαγραφών, ύμνος στην ποδηλατική κουλτούρα - iefimerida.gr

Vicious Cycles Athens: Η απόλυτη μπουτίκ διεθνών προδιαγραφών, ύμνος στην ποδηλατική κουλτούρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστική ποδηλατική κουλτούρα διαδίδεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Αθήνα (αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα) αψηφώντας το αφιλόξενο για τους ποδηλάτες τοπίο της αθηναϊκής πρωτεύουσας. Ολοένα και περισσότεροι ποδηλάτες κάνουν την εμφάνισή τους πλέον στο κέντρο της πόλης, δίνοντας το στίγμα μιας νέας; εποχής στους τρόπους μετακίνησης των κατοίκων της.

Σημαντικότατος «φορέας» αυτής της κουλτούρας, η σχετικά νέα μπουτίκ ποδηλάτων Vicious Cycles Athens στην περιοχή του Ψυρρή (Μελανθίου, 8), που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ανάλογες που βρίσκει κανείς σε αφθονία στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Έχουν γραφτεί γι' αυτήν:

Μια νέα μπουτίκ ποδηλάτων άνοιξε τις πόρτες της τον Ιούλιο του 2010 στου Ψυρρή.
Ο λόγος για τη VCA (Vicious Cycles Athens), δημιούργημα τριών φίλων που αγαπάνε το ποδήλατο και διέθεταν το κατάλληλο επιχειρηματικό πνεύμα για να αντιληφθούν την έκρηξη μιας νέας τάσης, τα πρώτα στάδια της οποίας βιώνουμε ήδη, αφού ο ένας δήμος μετά τον άλλο δημιουργεί ποδηλατόδρομους και οι ποδηλατικές ομάδες της Αθήνας αρχίζουν να κατακλύζουν τους δρόμους αλλά και έντυπα Μέσα. [in.gr]

Πρίν λίγο καιρό ανακαλύψαμε στο κέντρο της Αθήνας το VCA, ένα ποδηλατάδικο όχι σαν όλα τα άλλα όμως! Στο μαγαζί αυτό θα βρεις ποδήλατα «fixed gear» και «single speed», τα οποία είναι ελαφριά, δυνατά και ιδανικά για τους δρόμους της Αθήνας. Άψογα για να πας στη δουλειά, να βγεις βράδυ για βόλτα, ή να κάνεις «tricks» στην πλατεία της γειτονιάς με φίλους σου.

Ένα «fixed gear» ποδήλατο (ή χαϊδευτικά «fixie») έχει μηχανισμό με ένα σταθερό γρανάζι, σαν αγωνιστικό. Τα πεντάλ συνδέονται άμεσα με τον πίσω τροχό. Αυτή η λεπτομέρεια σου προσφέρει μια τελείως διαφορετική αίσθηση. Τα «fixies» δεν ρολάρουν — πρέπει να κάνεις πεντάλ συνεχώς όταν κινείσαι, που σημαίνει ότι γυμνάζεις συνέχεια τους μύες των ποδιών σου. Είναι περίεργα στην αρχή, αλλά γρήγορα μαθαίνεις την τεχνική. Για παράδειγμα, για να φρενάρεις, πιέζεις κόντρα τα πεντάλ για να σταματήσει η πίσω ρόδα. [Secret Athens]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ