Οι εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου απέκρυψαν 6,3 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Οι εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου απέκρυψαν 6,3 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Το πόρισμα των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς δείχνει πως η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ για τους τέσσερις συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται το σύνολο της φοροδιαφυγής φτάνει τα 6,3 εκατομμύρια ευρώ (6.304.688).

Συγκεκριμένα η Ελένη Παπακωνσταντίνου κατηγορείται πως απέκρυψε τα περισσότερα από αυτά, 2.987.660,08 ευρώ. Ο σύζυγός της Συμεών Συκιαρίδης 1.666.318,05 ευρώ. Για την άλλη εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Μαρίνα Παπακωνσταντίνου το ποσό που φαίνεται πως απέκρυψε βάσει του πορίσματος είναι 193.499 ευρώ, ενώ ο σύζυγός της Ανδρέας Ρωσσώνης κατηγορείται για φοροδιαφυγή 1.457.210,48 ευρώ.

Εκτός όμως από το πόρισμα στη δημοσιότητα δόθηκαν και επιστολές των Ελένης Παπακωνσταντίνου και Συμεών Σικιαρίδη στις οποίες αναφέρουν πως δεν δέχονται το πόρισμα και τα όσα τους καταλογίζει για φοροδιαφυγή.

Αύριο το προεδρείο της επιτροπής έχει προγραμματίσει να εξεταστούν Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και τις επόμενες ημέρες οι σύζυγοί τους Ανδρέας Ρωσσώνης και Συμεών Σικιαρίδης.

Τελευταία εξέταση θα είναι αυτή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα περάσει σήμερα από την επιτροπή προκειμένου να παραλάβει τον ογκώδη φάκελο της δικογραφίας και να ετοιμάσει την απολογία του.

Οι εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου απέκρυψαν 6,3 εκατ. ευρώ | iefimerida.gr 0

Οι εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου απέκρυψαν 6,3 εκατ. ευρώ | iefimerida.gr 1

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ