Η Χρυσή Αυγή θέλει να κάνει πανελλαδικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα στις 4 Αυγούστου - Αντιδρούν έντονα οι ντόπιοι - iefimerida.gr

Η Χρυσή Αυγή θέλει να κάνει πανελλαδικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα στις 4 Αυγούστου - Αντιδρούν έντονα οι ντόπιοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδρούν έντονα παρατάξεις και οργανώσεις της Καλαμάτας στην πραγματοποίηση πανελλαδικού φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα, στην επέτειο εγκαθίδρυσης της δικτατορίας του Μεταξά την 4η Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Εθνος, σύσσωμη η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο και οι τέσσερις παρατάξεις, με αίτημα τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Πολίτη, ζητούν το θέμα να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Σώματος, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.

Η Αντιρατσιστική Κίνηση Καλαμάτας έχει καλέσει σωματεία και συλλόγους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αίτημα την αποτροπή του φεστιβάλ.

Από την πλευρά του το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας σημειώνει: «Η διεξαγωγή ενός τέτοιου φεστιβάλ προφανώς προσβάλλει τη διαχρονική εναντίωση των Ελλήνων στον φασισμό, τον ναζισμό και την κατάργηση της δημοκρατίας στον τόπο μας. Κρίνουμε ως ανησυχητική αυτή την κατάσταση για την ομαλή λειτουργία της πόλης μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο μεγάλης τουριστικής κίνησης».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, παρότι δεν έχει σαφή θέση για το αν θα πρέπει ή όχι να γίνει το φεστιβάλ, σε πρόσφατες δηλώσεις του σημείωσε ότι πρέπει να αποφευχθούν εκδηλώσεις που θα προκαλέσουν ένταση, ενώ τόνισε ότι πρέπει να διαφυλαχτεί η ηρεμία και η ησυχία της πόλης το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ