Γιαννίτσης: Αν περιμένουν ανάπτυξη με τόσο χαμηλούς μισθούς είμαστε χαμένοι απο χέρι - iefimerida.gr

Γιαννίτσης: Αν περιμένουν ανάπτυξη με τόσο χαμηλούς μισθούς είμαστε χαμένοι απο χέρι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Με χαμηλούς μισθούς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις χώρες χαμηλού κόστους. Πρέπει να αλλάξει η παραγωγική βάση», δήλωσε ο πρώην υπουργός και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών Τάσος Γιαννίτσης.

«Αν περιμένουν ανάπτυξη με τόσο χαμηλούς μισθούς είμαστε χαμένοι απο χέρι» τονίζει, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Ο κ. Γιαννίτσης υπογραμμίζει πως τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι, η υπερβολικά "αδυνατισμένη" παραγωγική βάση της οικονομίας, και η επίσης "αδύναμη" ανταγωνιστικότητα.

Επίσης κάνει αυτοκριτική στους πολιτικούς, και το πολιτικό σύστημα, λέγοντας «Ο πολιτικός κόσμος θα ήταν απολύτως αναγκαίο να καταλάβει που οδήγησε μια ολόκληρη κοινωνία, γιατί το πολιτικό σύστημα οδήγησε σε μια κοινωνική οδύνη που δεν πρόκειται να βγούμε εύκολα απο αυτήν παρά τα όσα μας λένε τώρα» τόνισε.

Ο πρώην υπουργός, τονίζει πως για να ορθοποδήσει η χώρα, πρέπει να γίνει φορολογική μεταρρύθμιση και να αποκατασταθούν οι ισορροπίες στο φορολογικό σύστημα, ενώ προσθέτει πως τεράστιος μοχλός της κρίσης είναι η φοροδιαφυγή.

Τέλος ο κ. Γιαννίτσης εκτίμησε πως σε μια πενταετία θα μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον της Ελλάδας με περισσότερη αισιοδοξία, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα προβλήματα θα έχουν ξεπεραστεί πλήρως.

«Θέλω να πιστεύω ότι σε 5 χρόνια θα έχουμε βγει απο το τέλμα και θα έχουμε μια αισιοδοξία, αλλά αυτό εξαρτάται και απο την ευρωπαϊκή πολιτική αλλά και απο εμάς» δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ