Πώς αξιολογεί η Αντιτρομοκρατική την επανεμφάνιση των Πυρήνων - «Βλέπει» σύμπραξη με ποινικούς - iefimerida.gr

Πώς αξιολογεί η Αντιτρομοκρατική την επανεμφάνιση των Πυρήνων - «Βλέπει» σύμπραξη με ποινικούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επανεμφάνιση επιχειρεί να κάνει η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία σε προκήρυξη που αναρτήθηκε στο indymedia ανέλαβε την ευθύνη για την βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού και πλέον, όπως υποστηρίζουν ενεργοποιούν το «σχέδιο Φοίνικας», δηλαδή την «αναγέννηση» των «Πυρήνων» μετά το μπαράζ συλλήψεων της Αντιτρομοκρατικής. Συνεργασία με ποινικούς κρατούμενους βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

Στη νέα προκήρυξη των «Πυρήνων», υπάρχουν τρία βασικά σημεία. Το πρώτο είναι ότι η τρομοκρατική οργάνωση παραδέχεται ότι έχει αποδυναμωθεί από τις συλλήψεις μελών της τα τελευταία χρόνια και πλέον επιχειρεί να κάνει comeback. Το δεύτερο σημείο, είναι ότι παραδέχεται την συγγενική της σχέση με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ το τρίτο και σημαντικότερο κατά την ΕΛ.ΑΣ είναι η σχέση των «Πυρήνων» με την «Σέχτα Επαναστατών», γεγονός που δικαιώνει ανώτατα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής τα οποία έβλεπαν «κοινό μέτωπο» μεταξύ τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ είχαν μιλήσει παράλληλα και για συγκοινωνούντα δοχεία στο «αντάρτικο πόλεων».

Οι σχέσεις των «Πυρήνων» με ποινικούς

Από την επιστολή των «Πυρήνων της Φωτιάς», ένα άλλο σημείο το οποίο έχει κινήσει το ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, είναι η αναφορά για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, καθώς και οι πρόσφατοι έλεγχοι σε κελιά τροφίμων σε φυλακές, με την ΕΛ.ΑΣ να πιστεύει ότι δεν αναφέρονται στα προφυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων» τα οποία έχουν παραδεχθεί την συμμετοχή τους στην οργάνωση, αλλά σε ποινικούς κρατούμενους. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγή από την Αντιτρομοκρατική, φαίνεται πως υπάρχει ένα κοινό μέτωπο των ποινικών κρατούμενων με τους «Πυρήνες», σε λογιστικό επίπεδο, όπως η προμήθεια όπλων.

Τέλος, στην προκήρυξη των Πυρήνων, υπάρχουν και επιθέσεις σε άτομα του αναρχικού χώρου, οι οποίοι στο παρελθόν συμμετείχαν σε κάποιο βαθμό στους Πυρήνες, ωστόσο αποστασιοποιήθηκαν, με την επιστολή να αναφέρει πως «ο αγώνας δεν τελειώνει επειδή κάποιοι ασήμαντοι κουράστηκαν και τώρα μοστράρουν τα αναρχοπαράσημά τους στην πασαρέλα του βούρκου των Εξαρχείων», λένε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ