Σκάνδαλο κατασκοπείας στο Λουξεμβούργο- Πράκτορες παρακολουθούσαν τον Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ - iefimerida.gr

Σκάνδαλο κατασκοπείας στο Λουξεμβούργο- Πράκτορες παρακολουθούσαν τον Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων έχει ξεσπάσει στο Λουξεμβούργο αναφορικά με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, οι οποίες κατηγορούνται για παρακολουθήσεις πολιτών χωρίς άδεια, ενώ θύματα μυστικών καταγραφών έχουν πέσει ο Μέγας Δούκας της χώρας Ανρί και ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Γιούνκερ, ο οποίος -θεωρητικά- είναι ο υπεύθυνος για τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, φέρεται να παρακολουθείται από το 2008 από τον Μάρκο Μιλ, διευθυντή της SREL της μονάδας μυστικών υπηρεσιών του Λουξεμβούργου, ο οποίος σύμφωνα με τα Νέα είχε καταγράψει μια μεταξύ τους συνομιλία στο γραφείο του πρωθυπουργού, στην οποία του είχε αναφέρει ότι ο Μέγας Δούκας Ανρί, είχε επαφές με την ΜΙ6, τις μυστικές βρετανικές υπηρεσίες.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο πάντως της καταγραφής της συνομιλίας του Γιούνκερ με τον Μιλ, είναι ότι ο τελευταίος είχε προμηθευτεί με ένα ειδικό ρολόι-καταγραφικό από έναν πράκτορα, ενώ όταν ξέσπασε το σκάνδαλο για την παρακολούθηση του πρωθυπουργού, σε Εξεταστική Επιτροπή από 13 βουλευτές του Λουξεμβούργου ανακαλύφθηκε πλήθος παράνομων δραστηριοτήτων της SREL.

Μέσα σε όλη αυτή την αναταραχή που θυμίζει ταινία του Τζέιμς Μποντ, υπάρχει και η εμπλοκή του επί 20 χρόνια οδηγού του Γιούνκερ, Ροζέ Μαντέ, ο ποίος κατηγορείται ότι το 2007 μαζί με έναν άλλον πράκτορα, είχαν προσεγγίσει την ανιψιά ενός Ισπανού απατεώνα που κρυβόταν στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να εντοπιστούν τα 10 εκατ. δολάρια που είχε κλέψει από τον Ρώσο Μεγιστάνα Αλεξάντρ Λεμπέντεφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ