Η Ολγα αρέσει - Είναι πρώτη σε δημοσκόπηση για την αξιολόγηση του υπουργικού συμβουλίου - Τελευταίος ο Βρούτσης

Η Ολγα Κεφαλογιάννη είναι το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος που απολαμβάνει αξιοσημείωτης απήχησης, βάσει δημοσκόπησης της MRB για την αξιολόγηση του υπουργικού συμβουλίου.

Η υπουργός Τουρισμού είναι η μοναδική εκ των μελών του υπουργικού συμβουλίου που συγκεντρώνει περισσότερες θετικές απ' ό,τι αρνητικές κρίσεις (45,5% έναντι 35,9%) , σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB για την RealNews. Ακολουθεί ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος με επίσης υψηλά ποσοστά και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Εντύπωση προκαλεί το ότι τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας, όσο και ο Χρήστος Σταϊκούρας «περνούν» τη βάση, καθώς είναι πάνω από τον μέσο όρο των θετικών κρίσεων της κυβέρνησης. Να τονιστεί, πάντως, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ένα 75% αρνητικών κρίσεων.

Αντιθέτως, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς) μένει... μετεξεταστέα, όπως και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έρχεται πρώτος σε αρνητικές κρίσεις με ποσοστό 76,6%.

Με καθαρή διαφορά δε, οι πολίτες απαντούν για το ποιο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Το 38,5% εκτιμά ότι αυτό θα το πετύχει μια κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 27,7% που δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» σε κυβέρνηση συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα.
Οσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα, οι χειρισμοί του ως αρχηγού της αντιπολίτευσης κρίνονται αρνητικά από το 67,6% των πολιτών, έναντι 29,1% που πιστεύει ότι οι κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θετικές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ