Σχέδια Σόιμπλε για γερμανικά δάνεια σε ελληνικές επιχειρήσεις - iefimerida.gr

Σχέδια Σόιμπλε για γερμανικά δάνεια σε ελληνικές επιχειρήσεις

Σχέδια Σόιμπλε για γερμανικά δάνεια σε ελληνικές επιχειρήσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη χώρα μας επιθυμεί να συμπεριλάβει στο σχέδιο χορήγησης δανείων από κρατικές τράπεζες, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», μαζί με την Ελλάδα, στο σχέδιο θα συμπεριληφθούν Πορτογαλία και Ισπανία.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Σόιμπλε επιθυμεί τη χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων («start up») και στην Πορτογαλία η κρατική γερμανική τράπεζα επενδύσεων KfW έχει ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις για την ίδρυση μιας αντίστοιχης τράπεζας. Στην Ελλάδα, επισημαίνεται, είχαν γίνει ανάλογες συζητήσεις πριν από δύο χρόνια, αλλά χωρίς επιτυχή κατάληξη.

Στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας αναφέρεται πως το σκεπτικό του σχεδίου είναι οι υγιείς επιχειρήσεις του Νότου να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνότερο δανεισμό, καθώς ως τώρα δανείζονται με εξαιρετικά υψηλά επιτόκια, αν και οι τράπεζες δανείζονται από την ΕΚΤ με ιστορικά χαμηλά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ