Η μυστική έκθεση για απολύσεις στο Δημόσιο: Τι προβλέπει για ΕΡΤ - iefimerida.gr

Η μυστική έκθεση για απολύσεις στο Δημόσιο: Τι προβλέπει για ΕΡΤ

Η μυστική έκθεση για τις απολύσεις στο Δημόσιο: Τι προβλέπει για την ΕΡΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ταχύτατους ρυθμούς αναμένεται να τρέξει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετακίνησης και απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων όπως προβλέπει η συμφωνία με την Τρόικα, ενώ η μυστική έκθεση, που έχει φθάσει εδώ και ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου προβλέπει συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την αναδιοργάνωση των δομών της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», η έκθεση προβλέπει την κατάργηση περιφερειακών σταθμών, συρρίκνωση της ΕΤ1 και περικοπές στις εξωτερικές παραγωγές της ΝΕΤ.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στην κρατική τηλεόραση θα τεθούν εκτός Δημοσίου περίπου 600 – 700 εργαζόμενοι, κυρίως διοικητικών καθηκόντων, από τους 2.780 εργαζόμενους αορίστου χρόνου, ενώ εκτιμάται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για εκείνους που είναι κοντά στην σύνταξη.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, προβλέπεται μέχρι το τέλος του μήνα η αποχώρηση 2.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο, τη στιγμή που αναζητείται τουλάχιστον ένας μεγάλος φορέας Δημοσίου, ο οποίος θα κλείσει, με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα να είναι ο βασικός υποψήφιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ