Στιγμιότυπα που δεν τα χωράει ο νους από τη χειρότερη φτωχογειτονιά του Καΐρου [εικόνες] - iefimerida.gr

Στιγμιότυπα που δεν τα χωράει ο νους από τη χειρότερη φτωχογειτονιά του Καΐρου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενδεχομένως το όνομα Νταρ αλ-Σαλάμ να μην το έχετε ακούσει ποτέ και δικαιολογημένα. Πρόκειται ωστόσο για μία από τις χαμηλότερου επιπέδου αστικές (αν μπορούν να ονομαστούν έτσι) περιοχές του πλανήτη: μία τεράστια εστία μόλυνσης, μαστιζόμενη από ακραία φτώχεια, την οποία επιστεγάζει ως κερασάκι στην τούρτα το οργανωμένο έγκλημα.

Την περιοχή επισκέφτηκε πρόσφατα ρεπόρτερ του οικονομικού ιστότοπου Business Insider, με ξεναγό έναν πρώην κάτοικό της, τον οποίο ο πρώτος γνώρισε στη γνωστή από τα βίαια επεισόδια πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Σοκαρισμένος από το θέαμα που αντίκρισε, ο ρεπόρτερ σημειώνει πως η φωτογράφιση δεν θα είχε επιτευχθεί δίχως την παρέμβαση της οικογένειας του ξεναγού του, της οποίας τα μέλη υπηρετούν το διαδεδομένο στην ευρύτερη περιοχή δίκτυο οργανωμένου εγκλήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ