Success story και στον τουρισμό – Αύξηση 18,4% στις αφίξεις εξωτερικού - iefimerida.gr

Success story και στον τουρισμό – Αύξηση 18,4% στις αφίξεις εξωτερικού

Success story στον τουρισμό – Αύξηση 18
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη άνοδο κατέγραψαν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις κατά τον μήνα Μάιο στα κυριότερα αεροδρόμια της Ελλάδας, γεγονός που επιβεβαιώνει την τάση για εντυπωσιακή αύξηση του τουρισμού τη φετινή χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, οι αφίξεις παρουσίασαν αύξηση 18,4% τον Μάιο – με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων να αναφέρει πως συνολικά οι αφίξεις στο πεντάμηνο κινήθηκαν ανοδικά, καταγράφοντας αύξηση 6% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2012.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα kathimerini.gr, οι αφίξεις τον Μάιο ήταν κατά 222.613 περισσότερες και έφθασαν σε 1,43 εκατ., με τα 16 από τα 17 αεροδρόμια να παρουσιάζουν αύξηση της εισερχόμενης κίνησης.

Την πρωτιά η Μύκονος

Η μεγαλύτερη αύξηση (σε ποσοστό 117,5%!) καταγράφηκε στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, ενώ στο «Ελ. Βενιζέλος» η άνοδος άγγιξε το 10%. Μόνο το αεροδρόμιο της Σάμου εμφάνισε μείωση. Οι αφίξεις στο πεντάμηνο έφτασαν σε 2,44 εκατ., με το μεγαλύτερο ποσοστό (125,8%) να παρατηρείται και πάλι στο αεροδρόμιο της Μυκόνου.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού – που βρίσκεται στην τελική ευθεία – πρόκειται να εισάγει μία νέα κατηγορία καταλύματος με δυνατότητα μετατροπής και μετασκευής πεπαλαιωμένων και απαξιωμένων τουριστικών μονάδων σε Ξενώνες Φιλοξενίας Νέων που θα πληρούν όλες τις απαιτήσεις και προδιαγραφές. Στόχος του σχεδίου αυτού είναι η αναζωογόνηση των επιβαρυμένων πόλεων όπως το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το σχέδιο προβλέπει την απλοποίηση των προϋποθέσεων μετατροπής του υφιστάμενου συμβατικού ξενοδοχείου σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, παρέχει κίνητρα για σύνθετο κατάλυμα με γκολφ και προβλέπει δυνατότητα χρονομεριστικής μίσθωσης σε σύνθετο κατάλυμα. Επίσης, εισάγει την κατηγορία των ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας δηλαδή, μονάδων 4 και 5 αστέρων εντός σχεδίων πόλεων και οικισμών με δυνατότητα μεταβίβασης κατά κυριότητα ή μακροχρόνιας εκμίσθωσης τμημάτων τους σε τρίτους.

Παράλληλα, προωθεί ρυθμίσεις στην ισχύουσα νομοθεσία για τις Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης προκειμένου να προσαρμοσθεί προς το θεσμικό πλαίσιο για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα. Επιπλέον, προβλέπει τη δυνατότητα λειτουργικής τακτοποίησης των τουριστικών λιμένων και επιτρέπει τη λειτουργία τις Κυριακές των εμπορικών καταστημάτων που βρίσκονται εντός της χερσαίας ζώνης τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ