Cinemass: Οι Ταινίες της Εβδομάδας 30/6-6/7 - iefimerida.gr

Cinemass: Οι Ταινίες της Εβδομάδας 30/6-6/7

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ιωσήφ Πρωιμάκης μαζεύει το σαγόνι του απ' το πάτωμα, ανάμεσα στα παλιοσίδερα που άφησαν πίσω τους οι τεράστιοι Transformers ως ενθύμια απ' την καλύτερη 3D ταινία όλων των εποχών, την ώρα που ο Τάσος Θεοδωρόπουλος ανακαλύπτει στο εξαιρετικό νεονουάρ Χρίσμα έναν καινούριο, Αυστραλό Scorsese, καβάλα στη βέσπα του Tom Hanks που του εξηγεί την περίπτωση Larry Crowne, σε μια βδομάδα που, όπως το μάντεψες, κι οι δυο τους κάνουν αυτό που ξέρουν χειρότερα από κάθε άλλον: γράφουν για σινεμά. Για τα μάτια σου μόνο.

Transformers: Dark of the Moon / Transformers 3: To 3D μεταμορφώθηκε (4/5)

Ο Michael Bay ξεπερνά τον εαυτό του και επαναλαμβάνει τεχνικό επίτευγμα εφάμιλλο της πρώτης ταινίας, για να σου σερβίρει την απόλυτη και καλύτερη 3D εμπειρία που έχεις ζήσει ποτέ. Περιπέτεια φαντασίας με τους Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley, John Turturro κ.ά., σε σκηνοθεσία του Michael Bay και σενάριο του Ehren Kruger. Διάβασε περισσότερα από τον Ιωσήφ Πρωιμάκη.

Animal Kingdom / Το Χρίσμα: Ένας Scorsese γεννιέται (4/5)

Σε ένα από τα πιο πλούσια σε προσφορά θεάματος και blockbuster ελληνικά καλοκαίρια των τελευταίων ετών, η απόλυτη ταινία του θέρους, δεν είναι καμία από αυτές που περιμένετε, αλλά ένα βίαιο και συναρπαστικό νεονουάρ από την Αυστραλία. Κοινωνικό δράμα με τους Jacki Weaver, James Frecheville κ.ά., σε σκηνοθεσία και σενάριο του David Michôd. Διάβασε περισσότερα από τον Τάσο Θεοδωρόπουλο.

Larry Crowne / Η Περίπτωση Λάρυ Κράουν (1/5)

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι. Απίστευτα θλιβερό το να βλέπεις δύο από τους πιο αγαπημένους παγκόσμιους σταρ, τον Tom Hanks και την Julia Roberts, σε μία κομεντί, που καθιστά το Καφέ της Χαράς προχώ. Μεγάλη συνυπεύθυνη για την καταστροφή του Δράμαλη, η (συν) σεναριογράφος, ομογενής Nia Vardalos, που πλέον βάζει βουλοκέρι στην κατηφορική της πορεία. Ρομεντί με τους Tom Hanks, Julia Roberts κ.ά., σε σκηνοθεσία του Tom Hanks και σενάριο του ιδίου και της Nia Vardalos. Διάβασε περισσότερα από τον Τάσο Θεοδωρόπουλο.

Ο Παλιατζής

από τον Ιωσήφ Πρωιμάκη

Επειδή μέχρι τώρα θα έχεις πήξει στα 60's με τις επανεκδόσεις που βολτάρουν στις καλοκαιρινές σου αίθουσες, ο διανομέας είπε να σε πάει λίγο παραπίσω, με μια απ' τις εικονικότερες ταινίες της δεκαετίας του '50. Τυχοδιώκτης σεναριογράφος ψήνει παλιά σταρ που έχει φάει τα ψωμιά της να τον πάρει κάτω απ' τις φετρούγες και την οικονομική της άνεση, με αντάλλαγμα να της γράψει σενάριο που θα την επαναφέρει στις κορυφές της μαρκίζας, όμως τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο απατεωνάκος ερωτεύεται νεαρή σταρλετίτσα. Μια από τις καλύτερες μαύρες σάτιρες που έχουν γραφτεί ποτέ για την απατηλή λάμψη του Hollywood, το Sunset Boulevard / Η Λεωφόρος της Δύσης (1950) μισό αιώνα και βάλε μετά την πρώτη του προβολή, με αξεπέραστες ατάκες, υποδειγματική σκηνοθεσία και τριζάτες ερμηνείες, αλλά και τρία Όσκαρ κι ένα φορτηγό άλλες διακρίσεις πάνω του, παραμένει ακόμα ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να δεις σε μεγάλη οθόνη, αν θες να γεμίσεις μυρωδιές κλασικού αμερικάνικου σινεμά στα καλύτερά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ