Στις φλόγες η Κρήτη - Φωτιά σε τέσσερα μέτωπα την Παρασκευή

Τέσσερα μέτωπα φωτιάς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την Παρασκευή στην Κρήτη. Τα δύο, αυτά στις Βασιλείες και τις Μελαμπές τέθηκαν υπό έλεγχο, ενώ μέχρι αργά το βράδυ οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες κοντά στη Μονή της Αγίας Μαρίνας Βόνης, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, αλλά και στην Αγία Πελαγία.

Η φωτιά κοντά στο μοναστήρι ξέσπασε γύρω στις επτά το απόγευμα και πρώτο μέλημα των πυροσβεστών ήταν να περιοριστεί η φωτιά πριν απειλήσει την ιστορική Μονή, πράγμα το οποίο και κατάφεραν.

Οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το Cretalive αναφέρουν ότι η Μονή έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο, όπως και το χωριό, ωστόσο η φωτιά συνεχίζει να καίει καλλιέργειες και χορτολιβαδική έκταση, στο λόφο ακριβώς πάνω από τη Μονή.

Στο σημείο επιχειρούν 6 οχήματα της πυροσβεστικής και υδροφόρα του δήμου, ενώ καθοδόν προς το Ηράκλειο, από τη μεγάλη φωτιά στις Μέλαμπες, βρίσκεται ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κώστας Αραβιάκης.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ ξέσπασε ένα ακόμη μέτωπο φωτιάς, αυτή τη φορά στην Αγία Πελαγία σε μια περιοχή όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, εξοχικές κατοικίες αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες.

Η φωτιά στις Βασιλειές, που ξέσπασε το μεσημέρι και πήρε γρήγορα διαστάσεις, τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Παρασκευής.

Παράλληλα, υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στις Μελαμπές, στα νότια του νομού Ρεθύμνου, αφού πρώτα, όμως, έκανε στάχτη 100 στρέμματα αγροτικής και 20 χορτολιβαδικής έκτασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ