Eurostat: Πρωτιά της Ελλάδας στην αυτοαπασχολούμενη εργασία - iefimerida.gr

Eurostat: Πρωτιά της Ελλάδας στην αυτοαπασχολούμενη εργασία

Eurostat: Πρωτιά της Ελλάδας στην αυτοαπασχολούμενη εργασία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται η Ελλάδα σε ότι αφορά την αυτοαπασχολούμενη εργασία. Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία της Eurostat για το 2012, σύμφωνα με τα οποία η χώρα μας έχει το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. σε αυτό τον τομέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Eurostat, το 32% των εργαζομένων στην Ελλάδα, αυτοαπασχολούνται, έναντι 15,1% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό στην Eυρωζώνη και 15,2% στην ΕΕ (32,8 εκατομμύρια αυτοαπασχολούμενοι).

Πίσω από την Ελλάδα βρίσκονται η Ιταλία (23,4%) και η Πορτογαλία (21%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Εσθονία (8,3%) και το Λουξεμβούργο (8,4%). Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ, οι περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι στην Ευρώπη είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άνδρες.

Για την Ελλάδα, το 65% των αυτοαπασχολούμενων είναι άνω των 65 ετών και το 37,5% του συνόλου είναι άνδρες. Ακόμη, στην ΕΕ το 28% των αυτοαπασχολούμενων έχει υπαλλήλους, έναντι του 22,4% του αντίστοιχου ποσοστού στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ευρώπη ειδήσεις Eurostat αυτοαπασχόληση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ