Νίκη 51-64 μέσα στο ΣΕΦ για τον Παναθηναϊκό που έσπασε το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού - iefimerida.gr

Νίκη 51-64 μέσα στο ΣΕΦ για τον Παναθηναϊκό που έσπασε το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λένε ότι ο πρώτος τελικός είναι ο πιο σημαντικός, αφού σύμφωνα με την παράδοση ο νικητής έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που κέρδισε μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Ολυμπιακό με 51-64, έσπασε το πλεονέκτημα έδρας και πήρε προβάδισμα σε αυτή τη σειρά αγώνων όπου δεν χωρούν προγνωστικά.

Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα απόψε στο ΣΕΦ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός ήταν το φαβορί, αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν το δικαιολόγησε, ούτε ικανοποίησε τις προσδοκίες των οπαδών του που στο τέλος του αγώνα τον χειροκρότησαν. Πολύ άστοχη και νευρική η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έμεινε από την αρχή πίσω στο σκορ και... κυνηγούσε τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη φορά, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει άλλη μια από τις γνωστές της ανατροπές.

Κι αυτό, διότι δεν την άφησε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έπαιξαν εκπληκτική άμυνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και περιόρισαν τον Ολυμπιακό μόλις στους 51 πόντους που ίσως και να ήταν πιο λίγοι αν ο αγώνας δεν είχε κριθεί σχετικά νωρίς στην τέταρτη περίοδο. Oι φιλοξενούμενοι είχαν σε καλή μέρα τους Γκιστ, Ούκιτς, Μπράμο και δίχως να χάσουν ποτέ το προβάδισμα κατάφεραν να πάρουν μια εύκολη και επιβλητική νίκη.

Το αποτέλεσμα αυτό δίνει μεγάλη ψυχολογική ώθηση στον Παναθηναϊκό που τώρα έχει την ευκαιρία να κάνει το 2-0 στην έδρα του και να ρίξει όλο το βάρος του άγχους στον Ολυμπιακό που αν θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα ξέρει πως πρέπει να κερδίσει μέσα στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 22-31, 36-49, 51-64.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 5, Άντιτς, Σπανούλης 11(1), Περπερογλου 5, Σερμαντίνι, Σλούκας 5(1), Παόυελ 6, Γκετσεβίτσιους 2, Πρίντεζης 9(1), Παπανικολάου 6(1), Κατσίβελης 2.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 3, Μπράμος 11(3), Καρι 6, Ματσιούλις 7(2), Ούκιτς 12(1), Λάσμε 8, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 4, Γκουίν 3(1).

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 51-64 (0-1)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 9/6 21:00 (Ν.Ε.Τ.)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 12/6 21:00 (Ε.Τ.1)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός* 16/6 21:00 (Ν.Ε.Τ.)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός* 19/6 20:00 (Ε.Τ.1)

* αν χρειαστεί

φωτο: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ