Ντράζεν Πέτροβιτς: 20 χρόνια χωρίς τον «Μότσαρντ» του μπασκετ [βίντεο] - iefimerida.gr

Ντράζεν Πέτροβιτς: 20 χρόνια χωρίς τον «Μότσαρντ» του μπασκετ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην εποχή της ταχείας κατανάλωσης όπου ό,τι έγινε χθες φαντάζει μακρινό παρελθόν, ο Ντράζεν Πέτροβιτς δεν είναι καταγεγραμμένος στο... σκληρό δίσκο της νέας γενιάς. Ακούγεται ως άλλη μια ρετρό αθλητική ιστορία. Δεν είναι, όμως. Διότι, ο Ντράζεν Πέτροβιτς δεν ήταν ένας απλός αθλητής.

Ηταν με διαφορά ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το μπάσκετ πριν από 20 χρόνια όταν κι έχασε τη ζωή του ερχόμενος να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Αν ο Νίκος Γκάλης ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού μέσω του μπάσκετ, ο Ντράζεν Πέτροβιτς ήταν εκείνος που ανέβασε επίπεδο το μπάσκετ στην Ευρώπη. Αυτός που σε μια άλλη εντελώς διαφορετική και πιο απαιτητική εποχή κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στο NBA. Τότε που οι Ευρωπαίοι παίκτες ακούγονταν ως εξωτικό ανέκδοτο για τους αμερικανούς.

Θυμηθείτε ποιος ήταν ο Ντράζεν Πέτροβιτς μέσα από μερικά χαρακτηρισικά βίντεο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ