Σαουδάραβας πρίγκιπας μήνυσε το Forbes γιατί τον παρουσίασε κατά 10 δισ. φτωχότερο - iefimerida.gr

Σαουδάραβας πρίγκιπας μήνυσε το Forbes γιατί τον παρουσίασε κατά 10 δισ. φτωχότερο

Σαουδάραβας πρίγκιπας μήνυσε το Forbes γιατί τον παρουσίασε κατά 10 δισ. φτωχότε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λάθος στο... μέτρημα έκανε το Forbes. Αυτό υποστηρίζει Σαουδάραβας πρίγκιπας που υπέβαλε μήνυση σε βάρος του έγκυρου περιοδικού για δυσφήμιση. Το πρόβλημα; Τον παρουσίασε κατά 10 δισ. δολάρια φτωχότερο, εκτιμώντας πως η περιουσία του είναι «μόλις» 20 δισ. δολάρια.

Ο πρίγκιπας Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ χαρακτήρισε λανθασμένη και προκατειλημμένη απέναντι στους επιχειρηματίες από τη Μέση Ανατολή τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο που παρουσιάζει κάθε χρόνο το Forbes. Στη φετινή της έκδοση, ο εγγονός του ιδρυτή της Σαουδικής Αραβίας και ανιψιός του βασιλιά Αμπντάλα βρίσκεται στην 26η θέση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, αξιωματούχος δικαστηρίου του Λονδίνου επιβεβαίωσε πως έχει κατατεθεί η μήνυση εις βάρος του εκδότη και δύο δημοσιογράφων του περιοδικού.

Μέσω της εταιρείας του, της Kingdom Holding Company, ο πρίγκιπας έχει αποκτήσει μεγάλο μέρος των μετοχών εταιρειών όπως οι Citigroup, News Corp και Apple Inc, ενώ είναι ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης πολυτελών ξενοδοχείων, όπως το Plaza της Νέας Υόρκης, το Savoy του Λονδίνου και το George V του Παρισιού.

Το Forbes επιμένει στο ρεπορτάζ του, αναφέροντας πως η εκτίμηση έγινε στις επενδύσεις του πρίγκιπα οι οποίες είναι γνωστές, κατηγορώντας την εταιρία του για «έλλειψη διαφάνειας». Η «Kingdom Holding» από την άλλη με ανακοίνωσή της εξέφρασε την υποψία πως χρησιμοποιήθηκαν λάθος στοιχεία με στόχο να ζημιωθούν οι επενδυτές της Μέσης Ανατολής.

Στο άρθρο που δημοσίευσε το περιοδικό για τον Σαουδάραβα πρίγκιπα, υπήρχε περιγραφή του παλατιού του στο Ριάντ- το μέγαρο των 420 δωματίων επενδεδυμένων με μάρμαρο- στο Μπόινγκ 747 που είναι το ιδιωτικό του αεροσκάφος το οποίο έχει και θρόνο, αλλά και το «εξοχικό» του το οποίο διαθέτει πέντε τεχνητές λίμνες και ένα μίνι Γκραν Κάνυον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ