Στουρνάρας: Ο Σόιμπλε είναι σκληρός άνθρωπος λόγω του προβλήματός του - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Ο Σόιμπλε είναι σκληρός άνθρωπος λόγω του προβλήματός του

SOIMPLE
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη λίστα των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών που έχουν δεχτεί τη μεγαλύτερη κριτική για τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι δεύτερος μετά την Ανγκελα Μέρκελ. Κυρίως λόγω της εμμονής του στην πολιτική σκληρής λιτότητας.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash επεσήμανε πως δεν συμφωνεί με τον Γερμανό όμολογό σε θέματα οικονομικής πολιτικής και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ο κ. Σόιμπλε είναι ένας άνθρωπος σκληρός, λόγω του προβλήματος του. Διότι τα καλύτερα του χρόνια σημαδεύτηκαν από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, όμως, πιστεύω ότι είναι δίκαιος».

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε την άποψή του πως η ανάκαμψη θα αρχίσει από το 2014,δίχως μέχρι τότε να υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης των μέτρων. Ο υπουργός Οικονομικών, επίσης, χαρακτήρισε το μνημόνιο «αναγκαίο κακό, αλλά εμπεριέχει τους πόρους διάσωσής μας» και πρόσθεσε: «χωρίς το μνημόνιο, που είναι μία συμφωνία διάσωσης, η Ελλάδα θα γύριζε πίσω στο τέλος της δεκαετίας του '40, αρχή της δεκαετίας του '50, σε όρους κοινωνικής ευημερίας.

Σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στους χώρους εστίασης, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε πως «αν πάμε καλά στα έσοδα του Μαϊου η τρόικα θα είναι δύσκολο να αρνηθεί τη μείωση του συντελεστή. Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι θα υπάρξει μείωση των φόρων όταν η χώρα αρχίσει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ χαρακτήρισε «επιθυμητό» ένα νέο κούρεμα του χρέους «αλλά πρέπει να το θέλει και ο αντισυμβαλλόμενος».

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε πως η περίπτωση συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank δεν έχει ναυαγήσει οριστικά. «Η Τρόικα δε θα μπορούσε να βάλει βέτο αν και οι δύο τράπεζες είχαν τη δυνατότητα να πάρουν το 10% από την αγορά που απαιτείται έτσι ώστε να παραμείνουν ιδιωτικές», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Βάζει ισχυρές ενστάσεις, δεν έχει βάλει βέτο, για το αν πραγματικά ένας τέτοιος «γάμος» θα είχε τις συνέργειες που οι δύο τράπεζες ισχυρίζονται. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η ιστορία. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Εχουμε δρόμο μπροστά μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ