Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές για το «κούρεμα» καταθέσεων στην Κύπρο - iefimerida.gr

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές για το «κούρεμα» καταθέσεων στην Κύπρο

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές για το «κούρεμα» καταθέσεων στην Κύ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως απαράδεκτες απέρριψε το Ανώτατο Δικαστήριο τις προσφυγές για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφύγουν στα Επαρχιακά Δικαστήρια, κάτι που όμως θα χρειαστεί χρόνο.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου βγήκε κατά πλειοψηφία- υπέρ ήταν επτά δικαστές και δύο εναντίον- γιατί κρίθηκε πως οι προσφυγές δεν ανάγονται στο πλαίσιο της αναθεωρητικής του δικαιοδοσίας σύμφωνα με το ΑΠΕ. Αυτό συμβαίνει γιατί τα δικαιώματα των καταθετών δεν εμπίπτουν στη σφαίρα του δημοσίου δικαίου, αλλά στη φύση του ιδιωτικού δικαίου και ως τέτοιες μπορούν να εξετασθούν στο πλαίσιο αστικών αγωγών.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει πολλές κατευθυντήριες γραμμές για την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και πρέπει να μελετηθεί με πολύ προσοχή από όλους. Σχετικά με το αν οι καταθέτες μπορούν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε ότι πρέπει να εξαντληθούν πρώτα τα εγχώρια ένδικα μέσα, ενώ παραδέχθηκε πως αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ