Φραγκίσκος μιλώντας σε παιδιά: «Εγώ δεν ήθελα να γίνω Πάπας» - iefimerida.gr

Φραγκίσκος μιλώντας σε παιδιά: «Εγώ δεν ήθελα να γίνω Πάπας»

Φραγκίσκος μιλώντας σε παιδιά: «Εγώ δεν ήθελα να γίνω Πάπας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκλογή του αποτέλεσε ιστορική στιγμή, καθώς πρόκειται για τον πρώτο Πάπα από τη Λατινική Αμερική. Από ότι φαίνεται όμως η συγκεκριμένη θέση δεν είναι κάτι που ονειρευόταν όταν μεγάλωνε, ως Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο. Γιατί απαντώντας σε ερωτήσεις παιδιών ο Πάπας Φραγκίσκος εξομολογήθηκε πως δεν ήθελε να κάνει αυτή τη... δουλειά.

Οταν η μικρή Τερέσα τον ρώτησε αν επιθυμούσε να γίνει Πάπας, εκείνος της απάντησε αμέσως «Οχι, δεν ήθελα», ενώ αστειευόμενος πρόσθεσε πως «Κάποιος που θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά δεν συμπαθεί πολύ τον εαυτό του», αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.

Η συνάντηση έγινε με παιδιά από την Αλβανία και την Ιταλία, τα οποία εξέφρασαν τις δικές τους απορίες στον Πάπα Φραγκίσκο. Σε μία από τις απαντήσεις του τους εξήγησε και γιατί προτίμησε να μην μείνει στο πολυτελές παπικό διαμέρισμα, αλλά αντί αυτού επέλεξε το ξενοδοχείο του Βατικανού.

«Είναι ένα ζήτημα προσωπικότητας. Εχω ανάγκη να ζω με ανθρώπους. Αν έμενα μόνος μου θα ένιωθα απομονωμένος και αυτό δεν θα ήταν καλό για εμένα. Θα ήταν βαρετό. Οταν με ρώτησε ένας καθηγητής για αυτό το θέμα, του απάντησα ότι το κάνω για ψυχολογικούς λόγους», είπε ο 76χρονος Αργεντινός και χαμογέλασε στο ακροατήριό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ