Πες μου πού μένεις να σου πω πόσο παχύς είσαι [έρευνα] - iefimerida.gr

Πες μου πού μένεις να σου πω πόσο παχύς είσαι [έρευνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κι αν το πάχος είχε να κάνει με το μέρος στο οποίο κατοικούμε; Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσίευσε το περιοδικό Obesity όλα εξαρτώνται από το είδος των καταστημάτων στα οποία προμηθευόμαστε τα προϊόντα που καταναλώνουμε.

Επί πέντε έτη οι ερευνητές διεξήγαγαν έρευνα υγείας σε 4008 ενήλικες σε έξι μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ. Οι συμμετέχοντας έπρεπε να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο για την ποιότητα της περιοχής στην οποία διαμένουν. Κάποιες ερωτήσεις έλεγαν: «Υπάρχουν καταστήματα με υγιή προϊόντα κοντά στο σπίτι σας;» ή «Η περιοχή σας ενδείκνυται για περπάτημα;»

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι εύγλωττα:

Τα άτομα που έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα υγιή στην περιοχή όπου διαμένουν έχουν τον χαμηλότερο δείκτη παχυσαρκίας. Και αυτό όποια κι αν ήταν η ηλικία, το φύλο, τα εισοδήματα, η παιδεία και το έθνος των ερωτηθέντων.

Οι ερευνητές προτείνουν και λύσεις σε αυτό το νέο κοινωνικό πρόβλημα. «Η πολιτεία θα πρέπει να ενθαρρύνει την αγορά υγιών προϊόντων να αναπτυχθεί σε υποβαθμισμένες περιοχές», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Αμι Οσινκλος. Πηγή Huffington Post

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ