Η Google μπορεί να προβλέψει τις πωλήσεις μιας ταινίας πριν από την προβολή της - iefimerida.gr

Η Google μπορεί να προβλέψει τις πωλήσεις μιας ταινίας πριν από την προβολή της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν είστε περίεργοι σχετικά με το αν μια ταινία θα αποδώσει τα αναμενόμενα στις αίθουσες δεν χρειάζεται να περιμένετε την προβολή της. Σύμφωνα με την Google, η ίδια μπορεί να προβλέψει τις αρχικές πωλήσεις που θα κάνει μια ταινία στην πρώτη εβδομάδα προβολής και μάλιστα με πολύ μεγάλη ακρίβεια.

Η κολοσσός του διαδικτύου δημοσίευσε μια έρευνα για την σχέση που συνδέει τις αναζητήσεις για μια ταινία και τις πωλήσεις εισιτηρίων που αυτή θα κάνει. Όπως αναφέρεται η ακρίβεια της πρόβλεψης πλησιάζει το 94% και καθώς ο κόσμος χρησιμοποιεί τις αναζητήσεις όλο και περισσότερο αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι θεατές κάνουν την έρευνά τους πριν επισκεφθούν τις αίθουσες και δεν πάνε να δουν μια ταινία στα τυφλά. Όταν ο αριθμός των αναζητήσεων συνδυάζεται με άλλες μεταβλητές όπως τα στατιστικά των κινηματογράφων, τότε μπορεί να προβλεφθεί επιτυχία ή όχι που θα κάνει μια ταινία την πρώτη εβδομάδα που θα βγει στις αίθουσες με ένα ποσοστό της τάξης του 92% ενώ οι επόμενες εβδομάδες με 90%

Εάν συνδυαστούν αναζητήσεις σχετικά με το trailer, η περίοδος προβολής και άλλοι παράγοντες, τότε το παραπάνω ποσοστό φτάνει στο 94%. Βέβαια η Google δεν δημοσιεύει τέτοιου είδους στοιχεία αλλά σίγουρα πολλά από τα studios του Hollywood θα ήθελα να ρίξουν μια ματιά.

Πηγή: cnet.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ