Self Tan: Πόσο ασφαλής είναι η μέθοδος αυτομαυρίσματος που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι - iefimerida.gr

Self Tan: Πόσο ασφαλής είναι η μέθοδος αυτομαυρίσματος που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι, μόλις τα καλοκαιρινά ρούχα κάνουν την εμφάνισή τους, οι περισσότερες γυναίκες ψάχνουν τρόπο να αποκτήσουν ένα γρήγορο και εύκολο μαύρισμα χωρίς τους κινδύνους της έκθεσης στον ήλιο. Μια δημοφιλής μέθοδος που εμπιστεύονται οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια είναι το self tan, προϊόντα δηλαδή αυτομαυρίσματος που δίνουν στο δέρμα το χρώμα του καλοκαιριού, χωρίς την απαιτούμενη έκθεση στον ήλιο. Πόσο ασφαλή είναι όμως αυτά τα προϊόντα;

Τα θετικά ενός Self Tan

Το πρώτο μεγάλο όφελος είναι πως μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του δέρματος που συνδέεται με την έκθεση στον ήλιο.

Το δεύτερο θετικό είναι ότι τα προϊόντα αυτομαυρίσματος δρουν στιγμιαία. Δεν χρειάζεται να περάσετε ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο και στην περίπτωση που επιλέξετε κάποιο σπρέι το αποτέλεσμα είναι άμεσο χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε να απορροφηθεί κάποια λοσιόν για ώρα. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε πόσο σκούρο θέλετε να γίνει το μαύρισμά σας, καθώς υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τόνοι.

Τέλος, ένα ακόμα σημαντικό θετικό των σπρέι μαυρίσματος , είναι πως το δέρμα διατηρεί τη νεανική του εμφάνισή του για πολύ περισσότερο καιρό. Καμία γυναίκα δεν θέλει να μοιάζει κουρασμένη στα πενήντα λόγω της φθοράς που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο στην επιδερμίδα.

Τα αρνητικά του Self Tan

Επειδή όμως ακούγεται πολύ καλό για να ναι αληθινό τα σπρέι μαυρίσματος, έχουν και την αρνητική τους πλευρά όπως αποκαλύπτει έρευνα του abcnews. Σύμφωνα με τη μελέτη, το μαύρισμα με ψεκασμό μπορεί πραγματικά να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου και αυτό γιατί το δραστικό συστατικό δι-υδροξυακετόνη (DHA) που περιέχουν τα σπρέι αν εισαχθούν στην κυκλοφορία του αίματος (κάτι που μπορεί να συμβεί μέσω της εισπνοής) μπορούν να προκαλέσουν γενετικές αλλαγές και βλάβη του DNA.

Σίγουρα πολλοί κρατούν την αναπνοή τους κατά τη διάρκεια του ψεκασμού, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να αναπνεύσουν και ενδεχομένως να εκτεθούν στο επικίνδυνο συστατικό.

Βέβαια τα προϊόντα Self Tan κυκλοφορούν και σε μορφή λοσιόν ή τζελ κάτι που είναι λίγο πιο χρονοβόρο αλλά σίγουρα πιο ασφαλές και πιο οικονομικά από τα σπρέι.

.
Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε τα προϊόντα Self Tan το φετινό καλοκαίρι αυτές είναι οι συμβουλές για ένα ιδανικό αποτέλεσμα:

• Βρες την απόχρωση που σου αρέσει και ταιριάζει στον τύπο του σώματός σου.

• Ξεκίνησε τη διαδικασία 3 μέρες πριν οποιοδήποτε σημαντικό event έχεις προγραμματίσει, κι αυτό θα δώσει τον χρόνο που χρειάζεται στο μαύρισμα σου να φανεί όσο πιο φυσικό γίνεται.( Την πρώτη μέρα πάντα φαίνεται πιο «σκληρό»). Επίσης θα σου δώσει αρκετό χρόνο για να το διορθώσεις σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά.

• Προτίμησε να ξεκινήσεις βράδυ. Μετά τη διαδικασία αυτή υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορείς να κάνεις στο υπόλοιπο της μέρας. Έτσι το πρωί θα μπορείς να πλύνεις τα χέρια σου ή να κάνεις ένα μπάνιο με την άνεση σου και να απολαύσεις τα αποτελέσματα.

• Κάνε απολέπιση πριν την διαδικασία του τεχνητού μαυρίσματος. Θα βοηθήσει να απορροφηθεί πιο ομοιόμορφα το χρώμα.

• Δοκίμασε πριν το τεχνητό μαύρισμα μια απόχρωση, έναν τόνο πιο ανοιχτόχρωμη από αυτή που έχεις διαλέξει σε ένα μικρό τμήμα δέρματος. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να ανακαλύψεις το ακριβές τελικό αποτέλεσμα χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

• Χρησιμοποίησε γάντια σε όλη την διάρκεια και χρωμάτισε τα χέρια σου τελευταία για αποφυγή λαθών.

• Το χρώμα σε υγρή μορφή ή σπρέι μπορεί να απλωθεί καλύτερα με την χρήση ενός σφουγγαριού και με μαλακές κινήσεις μασάζ θα εξαπλωθεί τέλεια.

• Αν το παρακάνεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χυμό λεμονιού μαζί με μαγειρική σόδα. Ανάμειξε και άπλωσε το μείγμα πάνω στο δέρμα για μερικά λεπτά. Θα αφαιρέσει το χρώμα με τον πιο φυσικό τρόπο. Αν πρόκειται για συγκεκριμένα σημεία που «ξέφυγαν» μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρά επιθέματα λεμονιού-σόδας ή οδοντόκρεμα και βουρτσάκι.

• Αν και αυτό δεν πετύχει, μην απελπίζεσαι. Δοκίμασε ειδικά προϊόντα για αυτό τον σκοπό, βασίζονται στην τεχνική της απολέπισης και συνήθως λειτουργούν καλύτερα μετά από ένα χαλαρωτικό μπάνιο που θα ανοίξει τον δρόμο στις χρωματικά αφαιρετικές τους ιδιότητες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ