Οικολογικό ηλεκτρικό λεωφορείο φορτίζεται σε 15 δευτερόλεπτα [βίντεο] - iefimerida.gr

Οικολογικό ηλεκτρικό λεωφορείο φορτίζεται σε 15 δευτερόλεπτα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το λαμπρό παράδειγμα στις πράσινες μετακινήσεις δίνει η Γενεύη με το πειραματιό της σύστημα επαναφορτιζόμενων λεωφορείων, που χρειάζονται μόλις 15 δευτερόλεπτα για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους.

Η πρωτότυπη οικολογική αυτή ιδέα ανήκει στην εταιρεία ABB η οποία κατασκεύασε το νέο υπερσύγχρονο ηλεκτρικό λεωφορείο, TOSA (Trolleybus Optimisation Système Alimentation) που δουλεύει με μπαταρίες.

Το λεωφορείο ξεκινάει με πλήρως φορτισμένη μπαταρία και κάθε τρίτη με τέταρτη στάση ένας μηχανισμός φόρτισης πάνω σε έναν βραχίονα που κινείται με λέιζερ και βρίσκεται στην οροφή του λεωφορείου πιάνεται σε έναν εναέριο υποδοχέα που βρίσκεται στη στάση τροφοδοτώντας τις μπαταρίες καθώς ανεβαίνουν οι επιβάτες.

Για ολική φόρτιση χρειάζονται 3-4 λεπτά, ωστόσο 15 δευτερόλεπτα αρκούν για να συνεχίσει την πορεία του.

Η ABB συνεργάζεται πειραματικά με την εταιρεία μαζικών μεταφορών της Γενεύης με σκοπό να εγκαταστήσουν φορτιστές για το λεωφορείο στον δρόμο που συνδέει το αεροδρόμιο με το διεθνές εκθεσιακό κέντρο της πόλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ