Pagani Zonda Revolucion: 800 ίπποι προς 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Συν τους φόρους - iefimerida.gr

Pagani Zonda Revolucion: 800 ίπποι προς 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Συν τους φόρους

Pagani Zonda Revolucion: 800 ίπποι προς 2
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To όνομα Pagani μπορεί να μη σας λέει πολλά, αλλά πρόκειται για μια εταιρεία που έχει ιδρύσει ο αργεντινός Horacio Pagani, που εδρεύει στο χωριό (κυριολεκτικά) San Cesario sul Panaro κοντά στη Μόντενα και τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στο πολύ κλειστό club των κατασκευαστών εξωτικών σούπερ σπορ μοντέλων.

Αυτό έγινε με την περίφημη Zonda και παρόλο που έχει ήδη παρουσιαστεί η διάδοχός της Hyuara (και οι δύο επωνυμίες είναι ονόματα ανέμων) η Pagani παρουσίασε την τελική της έκδοση που ονομάζεται Zonda Revolucion.

Μάλιστα προκειμένου να κάνει όσο πιο εμφατική γίνεται την παρουσία της –και στη συνέχεια την απουσία της- αύξησε την απόδοση του θηριώδη V12 των 6.000 κυβικών της AMG στους 800 ίππους, ενώ παράλληλα την υπέβαλε σε αυστηρή δίαιτα. Έτσι ζυγίζει μόλις 1.070 κιλά και βέβαια όλα αυτά έγιναν για χάρη των επιδόσεων.

Για τον ίδιο σκοπό έγιναν και βελτιώσεις στο αεροδυναμικό αμάξωμα από ανθρακονήματα, η πίσω αεροτομή ρυθμίζεται σε δύο θέσεις πάνω από τα 100 χλμ./ ώρα, δυνατότητες επιλογής 1 από 12 συνολικά προγράμματα υπάρχουν και για το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης. Οι 800 ίπποι καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων που ολοκληρώνει κάθε αλλαγή σε μόλις 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη το ότι το 0-100 έρχεται σε λιγότερα από 2,7 δεύτερα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 350 δεν είναι έκπληξη. Έκπληξη, αλλά μόνο για όσους είναι αμύητοι με τον κόσμο των εξωτικών σούπερ κατασκευών είναι και η τιμή της, που ανέρχεται σε 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Προ φόρων, κάτι που επίσης θεωρείται νορμάλ για ένα hyper car σαν την καταληκτική Pagani Zonda Revolucion, που επιπλέον θα κατασκευαστεί σε μόλις 5 αντίτυπα. Τα οποία έχουν ήδη πουληθεί.

Pagani Zonda Revolucion: 800 ίπποι προς 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Συν τους φόρους | iefimerida.gr 0
Pagani Zonda Revolucion: 800 ίπποι προς 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Συν τους φόρους | iefimerida.gr 1
Pagani Zonda Revolucion: 800 ίπποι προς 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Συν τους φόρους | iefimerida.gr 2
Pagani Zonda Revolucion: 800 ίπποι προς 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Συν τους φόρους | iefimerida.gr 3
Pagani Zonda Revolucion: 800 ίπποι προς 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Συν τους φόρους | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ