Τους «Πυρήνες της Φωτιάς» βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από τη βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού - iefimerida.gr

Τους «Πυρήνες της Φωτιάς» βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από τη βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έρευνα για την έκρηξη του αυτοκινήτου της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική, με αστυνομικές πηγές να επισημαίνουν ότι η ισχυρή βόμβα που τοποθετήθηκε έχει κοινά με την αντίστοιχη στο Mall, ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο στην επίθεση να συμμετείχαν μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Αρχικά η ΕΛ.ΑΣ, εξέτασε το ενδεχόμενο η βόμβα στο αμάξι της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού να έχει «άρωμα» από την εμπλοκή πρώην ποινικών κρατουμένων, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται και οι ενδείξεις που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική «δείχνουν» περισσότερο προς την πλευρά της τρομοκρατίας.

Οι δράστες που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ειδοποίησαν με προειδοποιητικό τηλεφώνημα στον ΑΝΤ1 δίνοντας περιθώριο μόλις είκοσι λεπτά. Αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στον τόπο του εγκλήματος να μην προλάβουν να έχουν ουσιαστική οπτική επαφή με τον ωρολογιακό μηχανισμό. Μάλιστα δεν κατέστη δυνατό να γίνει ούτε πλήρης εκκένωση των κοντινών στο αμάξι διαμερισμάτων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μια γυναίκα.

Οι πυροτεχνουργοί που ανέλαβαν την έρευνα, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ωρολογιακό μηχανισμό και μάλιστα ισχυρής εμβέλειας, ενώ όπως επισημαίνεται οι ενδείξεις που έχει στα χέρια της έως τώρα η Αντιτρομοκρατική, δείχνουν πως υπάρχουν κοινά στοιχεία με την βομβιστική επίθεση στο Mall, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο την επίθεση να την πραγματοποίησαν υπολείμματα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ή κάποιας οργάνωσης-παρακλάδι τους.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ